Νυχτερινές λιγούρες: 7 tips για να μην ενδώσετε

Υπάρχουν μέρες που αν και τρώτε όλα σας τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ νιώθετε έντονα την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό, λιπαρό και γενικά ανθυγιεινό;

Οι νυχτερινές λιγούρες είναι ένας συνδυασμός της τρέχουσας συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου και της πιθανής ορμονικής ανισορροπίας του οργανισμού του, της έλλειψης ύπνου, του στρες και -σπανιότερα- των πραγματικών διατροφικών αναγκών του.

Πολλές φορές οι συχνές λιγούρες οδηγούν σε τσιμπολόγημα, επηρεάζοντας αρνητικά μια προσπάθεια διατήρησης ή μείωσης του βάρους.

Βουρτσίστε τα δόντια σας: Μετά

το βούρτσισμα των δοντιών, τα τρόφιμα δεν έχουν τόσο καλή γεύση, ενώ και μόνο η ιδέα της επανάληψης της διαδικασίας ίσως σας αποτρέψει από την κατανάλωση φαγητού.

Φάτε ένα μικρό κομμάτι από αυτό που λιγουρευτήκατε: Τρώγοντας ένα μικρό κομμάτι από αυτό που λαχταράτε, γλιτώνετε τον οργανισμό σας από άλλες κενές θερμίδες που τελικά θα καταναλώσετε προκειμένου να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Μην τρώτε μετά τις 7: Φροντίστε το δείπνο σας να αποτελείται από άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά και λίγους υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Αποφεύγετε το λευκό αλεύρι και την επεξεργασμένη ζάχαρη: Η κατανάλωσή τους προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων τoυ σακχάρου, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να ξαναπεινάτε.

Φάτε ένα μικρό γλυκάκι: Μπορεί πρόσκαιρα να αισθανθείτε ικανοποίηση αν φάτε ένα ολόκληρο γλυκό, λίγες ώρες μετά όμως θα νιώσετε ακόμα πιο πεινασμένοι.

Στρέψτε αλλού την προσοχή σας: Δείτε μία ταινία, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή διαβάστε ένα βιβλίο, ώστε να διώξετε από τη σκέψη σας τη σοκολάτα που θέλετε να καταβροχθίσετε.

Πιείτε μία κούπα πράσινο τσάι: Γεμίζοντας το στομάχι σας με κάτι άλλο εκτός από νερό, θα μειώσετε το αίσθημα πείνας.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυγά: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε καθημερινά (Video)

Κοιλιακό λίπος: Οι 5 χειρότερες κατεψυγμένες τροφές, σύμφωνα με διατροφολόγους

Καθαρά Δευτέρα: Πώς καταναλώνουμε με ασφάλεια θαλασσινά και οστρακοειδή

Keywords
Τυχαία Θέματα