Ο Νετανιάχου προανήγγειλε την επίθεση στο Ιράν και επιτέθηκε σε Μακρόν: «Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να απαντήσουμε στο Ιράν»

Σε συναγερμό είναι η Μέση Ανατολή καθώς όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα ωρών η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Πριν λίγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε διάγγελμά του, τόνισε πως είναι «δικαίωμα και υποχρέωση» του Ισραήλ να απαντήσει. προαναγγέλοντας ουσιαστικά στην ομιλία του, την επίθεση που πιθανόν να γίνει και απόψε.

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση

– ούτε το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και έτσι θα το κάνουμε» ανέφερε ο Νετανιάχου.

Επίθεση στον Μακρόν από τον Νετανιάχου: «Ντροπή σου»

Ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του, επιτέθηκε προσωπικά στον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν νωρίτερα σήμερα είπε πως θέλει να σταματήσει η Γαλλία να δίνει όπλα στο Ισραήλ έως ότου υπάρξει «πολιτική λύση» στο Μεσανατολικό.

«Εχω ένα μήνυμα για τον πρόεδρο Μακρόν» είπε ο ισραηλινός πρόεδρος στα αγγλικά και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ χτυπά τις χώρες στη Μέση Ανατολή.

«Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας με επικεφαλής το Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες θα πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και άλλοι ηγέτες της Δύσης ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους. Επιβάλλει το Ιράν εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούθι, στη Χαμάς και σε άλλους αντιπροσώπους της; Φυσικά και όχι. Αυτός ο άξονας του τρόμου είναι ενωμένος. Όμως οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν τον τρομοκρατικό άξονα ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Τι ντροπή! Το Ισραήλ θα κερδίσει με ή χωρίς την υποστήριξή τους. Αλλά η ντροπή τους θα συνεχιστεί για πολύ καιρό μετά τη νίκη στον πόλεμο» είπε.

WATCH

Netanyahu, in another statement in English, with a sharp message to Macron: "Israel will win with or without you – your shame will echo long after we prevail." pic.twitter.com/5kRZJCikn1

— Open Source Intel (@Osint613) October 5, 2024

Διαβάστε επίσης:

Φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε όλο το κόσμο με αφορμή τον ένα χρόνο από την 7η Οκτωβρίου – Επεισόδια στη Ρώμη

Θέμα χρόνου η επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη: Ο Ιρανός ΥΠΕΞ απειλεί για πιο σκληρά αντίποινα αν αντιδράσει το Τελ Αβίβ

Emirates Airlines – ΗΑΕ: Απαγόρευση βομβητών και ασύρματων μετά τα χτυπήματα στον Λίβανο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου, Ιράν, Μακρόν, Έχουμε,netaniachou, iran, makron, echoume