Πανσέληνος Αυγούστου: Σαγηνευτικό το φεγγάρι απόψε – Εντυπωσιακές εικόνες από το Σούνιο

Η πανσέληνος του Αυγούστου, γνωστή και ως «φεγγάρι του Οξύρρυγχου» ή Μπλε Σελήνη, κορυφώνεται τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (20.08.2024). Οι εικόνες που απαθανατίζουν τα πρακτορεία αποτυπώνουν μόνο μερική… από την ομορφιά του.

Οι εικόνες από το Σούνιο και τον ναό του Ποσειδώνα όπως απαθανάτισε η Eurokinissi είναι μαγευτικές.

Το φεγγάρι απόψε είναι έως και 30% πιο φωτεινό και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Σούνιο, στου Φιλοπάππου και στην Ακρόπολη

για να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα.

Η φετινή Πανσέληνος μπορεί να ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, ωστόσο, το φεγγάρι φαίνεται «γεμάτο» ήδη από το Σάββατο 17 Αυγούστου, δηλαδή εδώ και τρεις νύχτες.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Εκδηλώσεις και ανοιχτά μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε περισσότερους από 100 επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, υποδεχόμενοι το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος ονομάζεται αλλιώς και «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου», καθώς οι ιθαγενείς Αμερικανοί συνήθιζαν να ψαρεύουν σε μεγάλες ποσότητες οξύρρυγχους από τις λίμνες της Βόρειας Αμερικής, τις ημέρες της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το σκηνικό φαρ ουέστ στο beach bar στη Χανιώτη

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και μπλακ άουτ στην Κέρκυρα – Πάνω από 31.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες, σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός (Videos)

Η βρετανική Τelegraph εγκωμιάζει την Ερμούπολη της Σύρου: Τα μυστικά της πιο φιλόξενης πόλης στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανσέληνος Αυγούστου, Σαγηνευτικό, – Εντυπωσιακές, Σούνιο,panselinos avgoustou, sagineftiko, – entyposiakes, sounio