Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση μαθήτρια που λιποθύμησε – «Λουκέτο» σε 2 σχολεία μετά την επιβεβαίωση ότι πάσχει από μηνιγγίτιδα

Δύο σχολεία έκλεισαν στην Πάτρα μετά την επιβεβαίωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια η οποία λιποθύμησε εντός της τάξης. Πρόκειται για το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, που στεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα.

Η απόφαση για «σφράγισμα» στα σχολεία πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς η ασφάλεια και

η υγεία των μαθητών τέθηκε σε προτεραιότητα.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (24/10) κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όταν η μαθήτρια, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου νοσηλεύεται. Εκεί διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα, γεγονός που οδήγησε στη λήψη προληπτικών μέτρων από τις υγειονομικές αρχές και τη σχολική διεύθυνση.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης του πρωτοκόλλου πρόληψης, αναφέροντας: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου σύμφωνα με την εφημερίδα “Γνώμη” αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν εάν εμφανίσουν ή έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο. 

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ η μαθήτρια, πάσχει και από πνευμονία

Σε πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση της κοπέλας μαθήτριας του 6ου ΕΠΑΛ που νοσηλεύεται πλέον στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, ύστερα από την λιποθυμία που είχε στο σχολείο της.

Η κοπέλα ασθένησε από μηνιγγίτιδα και ταυτόχρονα σύμφωνα με τα όσα τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, στο dete.gr πάσχει από πνευμονία. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αναζήτηση του μικροβίου και του αίτιου που προκάλεσε την ασθένεια του κοριτσιού. Περιμένουμε έτσι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, έτσι ώστε στη συνέχεια να πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις».

Ταυτόχρονα με τις εξετάσεις του κοριτσιού γίνεται ήδη ανίχνευση των επαφών της κοπέλας και του στενού περιβάλλοντος του.

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου οι στενές επαφές του κοριτσιού είναι η συμμαθήτρια της που καθόταν δίπλα της στο ίδιο θρανίο και τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της ασθενούς.

Έκκληση για προσοχή από τους υπόλοιπους μαθητές και το στενό της περιβάλλον

«Είναι μικρός ο αριθμός των επαφών της σχετικά. Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω σε περίπτωση που κάποιο άτομο από το σχολείο ή γενικότερα του περιβάλλοντος της εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, εξανθήματα ή λιποθυμία τότε θα πρέπει να σπεύσει στο νοσοκομείο.

Δεν χρειάζεται πανικός, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και οι σωστές και συντονισμένες κινήσεις από όλους μας».

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον Πειραιά μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ: Το αδιαχώρητο από τους εκδρομείς του τριημέρου (Video)

Ανησυχία για την ευλογιά των προβάτων: Νέο κρούσμα σε κτηνοτροφική μονάδα με 300 ζώα στη Θεσσαλονίκη, θα θανατωθούν όλα

28η Οκτωβρίου 2024: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μετρό και τραμ λόγω των παρελάσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα