Σε δημοπρασία τα γράμματα της Φρίντα Κάλο στον παράνομο εραστή της

ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ξέρω πώς να γράφω ερωτικά γράμματα….» έγραφε η Φρίντα Κάλο στον παράνομο εραστή της το 1946. Η συνέχεια βέβαια, δείχνει ότι ήξερε πολύ καλά. «Ολόκληρη η ύπαρξη μου έχει ανοίξει για σένα. Από τότε που σε ερωτεύτηκα όλα έχουν αλλάξει και είναι όμορφα…. Η αγάπη είναι σαν άρωμα, σαν ρεύμα, σαν βροχή». Η διάσημη Μεξικανή ζωγράφος ήξερε και κάτι ακόμα: να κρύβεται από τον άντρα της, Ντιέγκο Ριβέρα. Έτσι, υπέγραφε τις επιστολές προς τον εραστή της, Χοσέ Μπαρτόλι, ως Μάρα, και

ο Μπαρτόλι ως Σόνια, ώστε αν την ανακάλυπτε ο άντρας της να νόμιζε ότι απευθυνόταν σε γυναίκα. Ο Ριβέρα ανεχόταν τους έρωτες της Κάλο με γυναίκες, αλλά όχι με άντρες.

Εικοσιπέντε ερωτικές επιστολές βγαίνουν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Η Φρίντα Κάλο και ο Ισπανός καλλιτέχνης Χοσέ Μπαρτόλι γνωρίστηκαν το 1946 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπου εκείνη νοσηλευτόταν μετά από επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη. Ο Μπερτόλι ήταν πολιτικός πρόσφυγας που βρήκε καταφύγιο από τον ισπανικό εμφύλιο στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε αιχμαλωτιστεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Όταν λοιπόν, η Κάλο γύρισε στο Μεξικό, αλληλογραφούσε για χρόνια με τον αγαπημένο της.

Φρίντα ΚάλοΝτιέγκο ΡιβέραΧοσέ Μπαρτόλιερωτικά γράμματαδημοπρασία
Keywords
Τυχαία Θέματα