Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο Κέρκυρας – Τι καταγγέλλουν οι υγειονομικοί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο της Κέρκυρας εξαιτίας της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι οι 10 θέσεις επικουρικών, τον τελευταίο χρόνο, παραμένουν στα αζήτητα στις λίστες της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Παράλληλα η πρόσφατη αποχώρηση ενός ιδιώτη γιατρού από την παθολογική κλινική, που μένει με 2 ειδικευμένους γιατρούς και ένα ειδικευόμενο σηματοδοτεί… το λουκέτο της.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Αναλυτικά

στην ανακοίνωσή της η Ένωση, αναφέρεται στην υποστελέχωση αλλά και στα ανεπαρκή μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όπως μάλιστα τονίζει: «Το τελευταίο διάστημα είδαμε να γιορτάζουν για την πρόσληψη νευρολόγου χωρίς καν να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν από τις 10 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που ζητήθηκαν, οι 9 να κατέληξαν άγονες χωρίς κανένα ενδιαφερόμενο. Πρωτοσέλιδα πανηγυρίζουν για την έλευση επικουρικού νεφρολόγου, αλλά κανένας δεν αναρωτιέται γιατί 10 θέσεις επικουρικών παραμένουν στα αζήτητα στις λίστες της ΥΠΕ εδώ και έναν χρόνο ή γιατί δεν υπάρχει κανείς επικουρικός που να θέλει να εργαστεί στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Οι γιατροί της Κέρκυρας αναφέρονται στα κίνητρα που δίνει ο Νόμος Γκάγκα: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) δεσμεύεται για αύξηση του επιδόματος των επικουρικών ιατρών, ενώ ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος πρωτοστάτησε στην απόρριψη της πρότασης Γαλιατσάτου για διπλασιασμό του επιδόματος των επικουρικών εν μέσω πανδημίας, δηλώνει αδυναμία ενός δήμου προϋπολογισμού 106 εκατομμυρίων ευρώ να παράσχει κίνητρα για 24 άτομα παρά τη νομοθετημένη δυνατότητα».

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας αναφέρεται και στα επιδόματα τονίζοντας ότι τα 1.800 ευρώ και τα επιπλέον 2.100 ευρώ που θα πάρει ένας γιατρός που θα επισκεφτεί το νησί μόνο για έναν μήνα το καλοκαίρι δεν θα λύσουν το πρόβλημα: «Ξεχνούν όμως ότι οι Κερκυραίοι θέλουν γιατρούς και τον χειμώνα. Και ενώ γίνονται όλα αυτά τα τραγελαφικά στην Παθολογική κλινική έφυγε ο ιδιώτης ιατρός, αφήνοντας την κλινική με 2 μόνιμους ιατρούς και έναν ειδικευόμενο. Συνεχίστε λοιπόν να κοιτάτε μια κλινική που θα πεθάνει και να κάνετε μπαλάκι τις ευθύνες σας…», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κατακαλόκαιρα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σταματήστε να παίζετε με τη ζωή των Κερκυραίων και τη φήμη του νησιού».

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός στο όμορφο νησί της Κέρκυρας αγγίζει τους 100.000 κατοίκους, ένας αριθμός που διπλασιάζεται τους καλοκαιρούς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη μαστογραφία

Επικίνδυνο το ωμό γάλα – Τι αγνοούν οι περισσότεροι ενήλικες

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Πρωτοποριακή επέμβαση έσωσε τη ζωή ενός δίχρονου μωρού – Τα συγχαρητήρια του Άδωνι Γεωργιάδη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοσοκομείο Κέρκυρας –,nosokomeio kerkyras –