Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση της τροπολογίας ΠΑΣΟΚ για την αναστολή της χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες

Κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε η κυβέρνηση παραπέμποντας στις καλένδες τη ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του ακροδεξιού μορφώματος των Σπαρτιατών.

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος απέρριψε την τροπολογία που επανακατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα φέρει δική της πρόταση προς ψήφιση στη Βουλή, η οποία θα περιλαμβάνει και θετικά στοιχεία της πρότασης της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ρύθμιση για

τη χρηματοδότηση και τις εκλογικές δαπάνες θα συζητηθεί εν καιρώ», ανέφερε. Είχε προηγηθεί η επίθεση του Παναγιώτη Δουδωνή στην κυβέρνηση για την αβελτηρία που επέδειξε αγνοώντας τη ρύθμιση που κατέθεσε πριν από έναν χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι το δημόσιο έχασε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ χρηματοδοτώντας τους Σπαρτιάτες, παρά το γεγονός ότι τους «έκοψε» από τις ευρωεκλογές ο Άρειος Πάγος. 

«Συνολικά 1.081.477, 61 ευρώ (κατατίθεται στα πρακτικά) χρήματα του ελληνικού λαού δόθηκαν στους Σπαρτιάτες λόγω του γεγονότος ότι αγνοήσατε την τροπολογία μας παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου και με μια περίεργη διάθεση να μην κάνετε διασταλτική ερμηνεία της προηγούμενης ρύθμισης που στην ουσία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου θα μπορούσε να αναγνωρίσει ως ειδικό διάδοχο της Χρυσής Αυγής τους Σπαρτιάτες», είπε ο κ. Δουδωνής και πρόσθεσε: «Λέει στο νόμο σας ότι χρήματα δίνονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τα δίνετε για εγκυκλοπαίδεια στη φυλακή στον Κασιδιάρη», σχολίασε καυστικά. 

Σε παραλήρημα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας χαρακτήρισε παραπληροφόρηση και ψέμα ότι αποτελούν συνέχεια της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι ανεπαρκής. «Μας λέτε ναζί, μορφώματα, συνέχεια της Χρυσής Αυγής αλλά μη νομίζετε ότι εμείς θα το καταπιούμε, να έρθει ο Νίκος Ανδρουλάκης με το χαμηλό πολιτικό ανάστημα να με αντιμετωπίσει στη Βουλή», είπε. Αποκάλεσε δε, το ΠΑΣΟΚ ολετήρα του έθνους, λέγοντας μάλιστα, πως ο κ. Δουδωνής θα έπρεπε να κλείνει το στόμα του, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Π. Δουδωνής: Οι ύβρεις του αχυρανθρώπου του καταδικασμένου Κασιδιάρη είναι τίτλος τιμής, σε καλή μεριά τα λεφτά κ. Στίγκα που σας έδωσε η ΝΔ.

Η τελευταία του φράση σχολιάστηκε από τον Θεόδωρο Λιβάνιο, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Θ. Λιβάνιος: Κύριε Δουδωνή δεν άρχισε καλά η θητεία του κ. Ανδρουλάκη… Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα… Είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να μην δώσει τα χρήματα… Είπατε τα έδωσε η ΝΔ… Υπήρχε δυνατότητα μη καταβολής της χρηματοδότησης;

Δ. Μάντζος: Δεν ξεκινά καλά ο κ. Ανδρουλάκης; Αυτή είναι η απάντηση σας στο υβρεολόγιο;

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εκλογή συνέδρων – Ολόκληρο το κείμενο που πήραν οι οργανώσεις

Βόμβα από Βερναρδάκη: Είμαι εντελώς τυπικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισα τηλεφωνικά την μομφή, λάθος ο αποκλεισμός Κασσελάκη (video)

Γιάννης Βουλγαράκης: Διαψεύδει τα περί αποκλεισμού από την εκλογή συνέδρων όσων εγγράφονται στην πλατφόρμα Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες,pasok, spartiates