ΗΠΑ: Στους 33 οι νεκροί από τον φονικό τυφώνα Χέλεν – Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης, πού κατευθύνεται η τροπική καταιγίδα (Videos/Photos)

Στους 33 ανέρχονται οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χέλεν στη Φλόριντα, την Τζόρτζια, τη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα ενώ περισσότερα από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις Πολιτείες αυτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αστυνομία και πυροσβεστική έκαναν χιλιάδες διασώσεις στις πληγείσες περιοχές, ακόμη και στην Ατλάντα, όπου ένα συγκρότημα διαμερισμάτων εκκενώθηκε λόγω της πλημμύρας.

Η Έλεν, που από ισχυρός τυφώνας υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα,

κινείται τώρα προς το Τενεσί και το Κεντάκι, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). Γύρω στο μεσημέρι, περισσότεροι από 50 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στην ταράτσα ενός νοσοκομείου, στην κομητεία Γιουνικόι του Τενεσί, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Νόξβιλ. Τα νερά έχουν μετατρέψει σε βάλτο την αγροτική κοινότητα και, με την υπερχείλιση του ποταμού Νολιτσάκι, ασθενοφόρα και άλλα οχήματα αδυνατούν να φτάσουν και να απομακρύνουν τους ασθενείς.

Οι διασώσεις συνεχίζονται με βάρκες. Δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην οροφή ενός πλημμυρισμένου νοσοκομείου του Τενεσί, με μια «επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης» να βρίσκεται σε εξέλιξη.

In Erwin, Tennessee, nearly two dozen people have been rescued from the roof of Unicoi County Hospital by Virginia State Police.

Virginia State Policepic.twitter.com/wIy0PrtZKf

— Volcaholic (@volcaholic1) September 27, 2024

Το νοσοκομείο της κομητείας Unicoi έχει σχεδόν βουλιάξει κάτω από τα νερά, σύμφωνα με την υπηρεσία Ballad Health του Τενεσί. 54 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στην οροφή του νοσοκομείου, ενώ επτά βρίσκονταν σε βάρκα διάσωσης.

#BREAKING: At least 50 patients and staff are trapped on the roof of Unicoi County Hospital in Tennessee

This is terrifying.

Emergency crews attempted to evacuate people by ambulance and boats, but the water began rising way too quickly and and is moving too rapidly to… pic.twitter.com/2uaw8B6gdy

Nick Sortor (@nicksortor) September 27, 2024

«Αυτή η καταιγίδα ήταν φονική. Επιβεβαιώθηκε ότι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ. Το ένα από τα θύματα ήταν μέλος μιας ομάδας διάσωσης.

Se conoce cómo ha sido el tránsito del Huracán HELENE por su paso en Florida US. #Hurricane #StormHelene #HuracanHelene pic.twitter.com/9FfJ8TnhsC

— Enriques Norway (@EnriquesNorway) September 27, 2024

«Υπάρχουν πέντε νεκροί» από τον τυφώνα, επιβεβαίωσε εξάλλου το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πινέλας, στη δυτική ακτή της Φλόριντας. Άλλο ένα θύμα αναφέρθηκε στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Στη δυτική Βόρεια Καρολίνα, οι αρχές της κομητείας Ράδερφορντ προειδοποίησαν τους κατοίκους κοντά στο Φράγμα της Λίμνης Λιουρ να φύγουν και να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψηλότερα σημεία καθώς φοβούνταν ότι το φράγμα θα κατέρρεε ανά πάσα στιγμή.

The historic #LakeLure Flowering Bridge appears to be gone. #RutherfordCountyNC #Helene pic.twitter.com/slM2MTAj5W

— Annie M. Dance (@AnnieMDance) September 27, 2024

Στη Φλόριντα, νερά παρέσυραν τροχοβίλες στο Σταϊνχάτσι και πολλοί δρόμοι στην Τάμπα έχουν γίνει αδιάβατοι λόγω των νερών. Στην κομητεία Πάσκο, οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις διέσωσαν 65 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Κέβιν Γκάθρι, ο διευθυντής των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών της Φλόριντας, προέτρεψε τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να μην βγαίνουν στους δρόμους. «Έχουμε 1.500 διασώστες στι περιοχές αυτές. Σας εκλιπαρώ. μην μπαίνετε στον δρόμο τους, για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους», είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τα αιτήματα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τους κυβερνήτες αρκετών νότιων πολιτειών που επλήγησαν από την Έλεν.

BREAKING: Over 50 hospital staff workers along with patients are stranded on top of Hospital roof due to life-threatening flood emergency in Erwin, Tennessee. #HurricaneHelene #Helene #Hurricane #Flooding #Helene2024 #storm #Erwin #Tennessee #Nature #US pic.twitter.com/C2XmeMlXiZ

— ByteHook (@ByteHook) September 27, 2024

Η Τζόρτζια, η Φλόριντα, η Αλαμπάμα, η Βόρεια Καρολίνα και η Νότια Καρολίνα υποστηρίζονται από προσωπικό αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ομάδων έρευνας και διάσωσης, προσωπικού ιατρικής υποστήριξης και ειδικών μηχανικών.

Ο τυφώνας εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα αφού έφτασε στη στεριά, ωστόσο προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες και πτώσεις δέντρων. Στα παράλια της Φλόριντας η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά τόπους κατά 4,5μέτρα.

«Η απειλή δεν έχει περάσει» και η κατάσταση «παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε η Ντιάν Κρίσγουελ, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών (FEMA). Το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) προειδοποίησε επίσης ότι οι «ιστορικές» και «καταστροφικές» πλημμύρες που συνοδεύονται από κατολισθήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν τώρα ότι η καταιγίδα θα συνεχίσει να εξασθενεί στο Τενεσί και το Κεντάκι.

Φοβούνται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις πάνω από τα Απαλάχια Όρη θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει το πράσινο φως για το χτύπημα στη Βηρυτό – Επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ

Prison Break αλά… κυπριακά: Ισοβίτης δραπέτευσε ενώ τον φρουρούσαν 7 ένοπλοι άνδρες – Τον ψάχνουν ακόμα με drones

Νέα Υόρκη: Δεν παραιτούμαι, διαμηνύει ο Έρικ Άνταμς παρά τις βαριές κατηγορίες – Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την εμπλοκή της Άγκυρας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλεν, ΗΠΑ –, VideosPhotos,elen, ipa –, VideosPhotos