ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη Τύπου του Παππά στο Βελλίδειο εν μέσω μίνι ανακωχής για τη ΔΕΘ, αλλά από κάτω οι κόντρες «μαίνονται»

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο παραχωρεί σε λίγες ώρες (12:00) ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, εν μέσω ανακωχής λίγων εικοσιτετραώρων, όσο διαρκεί η παρουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Μάλιστα χθες επιχειρήθηκε να σταλεί και ένα μήνυμα ενότητας, καθώς τον Νίκο Παππά, στις επαφές του με τη διοίκηση της Helexpo και τους παραγωγικούς φορείς, πλαισίωσαν μια σειρά στελέχη και βουλευτές, απ’ όλα τα «στρατόπεδα».

Εκτός

από την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου, χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της Γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία ουσιαστικά ήταν εκείνη που εκπροσώπησε την πλευρά Κασσελάκη, όπως και στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία. Ήταν επίσης, ο Παύλος Πολάκης, επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία, αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος, πρώην πρόεδρος της ΚΟ (τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης απομάκρυνε τοποθετώντας το Νίκο Παππά).

Συνολικά το «παρών» έδωσαν:

Ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς και 14 βουλευτές ακόμη, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης, Χρ. Γιαννούλης, Ρ. Θρασκιά, Κ. Νοτοπούλου, Σ. Φάμελλος, οι βουλευτές και τομεάρχες, Κ. Βέττα, Γ. Γαβρήλος, Γ. Καραμέρος, Κ. Μάλαμα, Αλ. Μεικόπουλος, Θ. Ξανθόπουλος, Αν. Παναγιωτόπουλος, Π. Πολάκης, Γ. ΣαρακιώτηςΟ Διευθυντής της ΚΟ Θάνος Μωραϊτης· Η Γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου και ο εκπρόσωπος Τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου.Μαίνονται οι συγκρούσεις

Σαφώς, η ηρεμία είναι όχι μόνο προσωρινή αλλά και μερική, αφορά μόνο στην κορυφή, καθώς από κάτω το κλίμα συνεχίζει να βράζει με τρεις μεγάλες Νομαρχιακές Επιτροπές μέχρι τώρα να έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Κασσελάκη και την αντίθεσή τους στην ΚΕ και την ΠΓ. Πρόκειται για τις Νομαρχιακές Α’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, αλλά και Χανίων.

Παράλληλα, μία ακόμη βουλευτής, η Ραλλία Χρηστίδου, προστίθεται στα μέλη της ΚΟ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Την στήριξή της εξέφρασε με σχετικό βίντεο που ανέβασε στα σόσιαλ μήντια.

Επίσης, συνεχίζει να μαίνεται η διαμάχη για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «έκπτωτος» πρόεδρος ή όχι, αν το Καταστατικό του κόμματος μπορεί να ερμηνευτεί από Συνταγματολόγους ή όχι, αν το θέμα μπορεί να λυθεί στα δικαστήρια, όπως συμβούλευσε τον Κασσελάκη ο νομικός του Σύμβουλος Χ. Πελέκης, κ.ο.κ. Από την άλλη πλευρά, στο τραπέζι βρίσκεται το χαρτί της διαγραφής αν ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίσει να αμφισβητεί τις αποφάσεις των οργάνων, να μιλά για «εκτροπή» και γενικώς να τραβά τα πράγματα στα άκρα.

Το κλίμα αυτό δημιούργησε ανησυχία στο κόμμα για το ενδεχόμενο ευτράπελων και συγκεντρώσεων οπαδών Κασσελάκη όσο διαρκεί η παρουσία του Νίκου Παππά. Υπενθυμίζεται, ότι στην ανάρτηση της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης καλούσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «να μην σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ». Και συνιστούσε ψυχραιμία και υπομονή, μιλώντας ωστόσο για «εκτροπή».

Σε τροχιά ανακοινώσεων από Δευτέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στις συσκέψεις που είχε ο Κασσελάκης με τους συνεργάτες του τα προηγούμενα 24ωρα αποφασίστηκε να μην υπάρξει κάποια κίνηση που θα τραβούσε την προσοχή από τη ΔΕΘ.

Οι συγκρούσεις αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, ενώ από αύριο Δευτέρα, ανοίγει και ο δρόμος για τις ανακοινώσεις Κασσελάκη. Μέχρι στιγμής οι διαρροές πως «η μάχη θα δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και η αναφορά του ιδίου «Είμαι εδώ» ουσιαστικά προϊδεάζουν για την ανακοίνωση υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη, ώστε να οριστικοποιήσει την εισήγησή της την ΚΕ για τον οδικό χάρτη και για το αν το συνέδριο θα είναι και Καταστατικό.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή από τη Νομαρχιακή Αν. Αττικής – απάντηση σε Σπίρτζη: «Σταλινική εκτροπή από την ΚΕ, πάμε άμεσα σε εκλογές»

Αντώναρος: Εμπρηστική ανάρτηση κατά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Νίκος Παππάς: «Καταθέτουμε πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Συνέντευξη Τύπου, Παππά, Βελλίδειο, ΔΕΘ,syriza, synentefxi typou, pappa, vellideio, deth