IDF: «Μπορούμε να χτυπήσουμε οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή» – Βομβάρδισε και τη Δαμασκό (Video)

Στον όλεθρο σπρώχνει όλη τη Μέση Ανατολή το Ισραήλ, με το στρατό του να δηλώνει πως έχει την ικανότητα «να φτάσει και να χτυπήσει οποιοδήποτε σημείο» στην περιοχή.

Αφού με τη στήριξη των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι θα επιτεθεί στο Ιράν «τη στιγμή που θα κριθεί κατάλληλη», εισέβαλε στον Λίβανο όπου σημειώθηκαν μάχες «σώμα με σωμα» με την Χεζμπολάχ και εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Δαμασκό της Συρίας.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν

και τρεις τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

BREAKING:

Israel is now dropping bombs on residential areas in Syria’s capital city of Damascus. pic.twitter.com/4K5Pi9LFfF

— sarah (@sahouraxo) October 2, 2024

Το φιλοκυβερνητικό ραδιόφωνο Sham FM ανέφερε ότι το χτύπημα είχε στόχο ένα διαμέρισμα σε ένα τριώροφο κτίριο στην περιοχή Mezzeh της πρωτεύουσας.

Breaking : Israel reportedly targeted in broad daylight a residential area hitting 3 story building in Syria’s capital city of Damascus .

Reports confirm that there are civilians casualties with huge material damage as you can clearly see !! #Iran #Syria #Damascus pic.twitter.com/5koCvLQEs6

— Jinan Syria (@Jinan_Syria) October 2, 2024

Αυτή ήταν η δεύτερη ισραηλινή επίθεση στη συνοικία αυτή, σε ισάριθμες ημέρες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι στόχος ήταν μια πολυκατοικία όπου διαμένουν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

«Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν – Μπορούμε να χτυπήσουμε οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή»

O ισραηλινός στρατός θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση, επανέλαβε ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατός έχει την ικανότητα «να φτάσει και να χτυπήσει οποιοδήποτε σημείο στη Μέση Ανατολή».

IDF Chief of Staff Lt. Gen. Herzi Halevi:

We have the ability to reach and attack any point in the Middle East.

And those of our enemies who have not understood this until now, will understand it soon. pic.twitter.com/ozibRwPRwR

— Clash Report (@clashreport) October 2, 2024

«Και όσοι από τους εχθρούς μας δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, θα το καταλάβουν σύντομα», τόνισε σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Tel Nof.

«Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους χθες στο κράτος του Ισραήλ. Το Ιράν επιτέθηκε σε περιοχές αμάχων και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές πολλών. Χάρη στη σωστή συμπεριφορά των πολιτών και την υψηλής ποιότητας άμυνα, η ζημιά είναι σχετικά μικρή», είπε ο Χαλέβι.Play Video

«Θα απαντήσουμε, ξέρουμε πώς να εντοπίσουμε σημαντικούς στόχους, ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε με ακρίβεια και δυναμικά», πρόσθεσε. 

Συλλυπητήρια Νετανιάχου στις οικογένειες των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Λίβανο την Τετάρτη.

Οκτώ ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες από την έναρξη της επίθεσης στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Θα ήθελα να στείλω τα συλλυπητήριά μου από τα βάθη της καρδιάς μου στις οικογένειες των ηρώων μας που έπεσαν σήμερα στον Λίβανο», είπε ο Νετανιάχου σε βίντεο.

אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק ליבי למשפחות גיבורינו שנפלו היום בלבנון.

השם ייקום דמם. יהי זכרם ברוך.

אנחנו בעיצומה של מלחמה קשה נגד ציר הרשע של איראן, שמבקש להשמיד אותנו. זה לא יקרה – כי נעמוד יחד, ובעזרת השם – ננצח יחד.

נחזיר את חטופינו בדרום, נחזיר את תושבינו בצפון, נבטיח את… pic.twitter.com/UiPXaTSOYO

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 2, 2024

Το Ισραήλ παραμένει στη «μέση ενός σκληρού πολέμου ενάντια στον άξονα του κακού του Ιράν που επιδιώκει να μας καταστρέψει», πρόσθεσε ο Ισραηλινός ηγέτης.

Το βράδυ της Τρίτης, η σύγκρουση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων εθνών εντάθηκε για άλλη μια φορά αφού το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος.

Μιλώντας λίγες ώρες μετά την ιρανική επίθεση, ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να μην επιτρέψει στο Ιράν να κερδίσει, τονίζοντας ότι οι Ισραηλινοί θα «σταθούν» και «θα κερδίσουν μαζί».

Διαβάστε επίσης:

Έφεδρος και επιζών από την έφοδο της Χαμάς στο φεστιβάλ Νόβα, αυτός που πυροβόλησε δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ (Video)

Οκτώ ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες με τη Χεζμπολάχ

«The Apprentice»: Αντιδράσεις για την ταινία με θέμα τον Τραμπ πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ – Έξαλλος ο εκατομμυριούχος που «έριξε» λεφτά στην παραγωγή της

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, Δαμασκό,treis, damasko