Final Four | Κιριλένκο: "Ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα πρωταθλητής Ευρώπης"

Οι δύο προηγούμενες νίκες της ΤΣΣΚΑ επί του Παναθηναϊκού δεν σημαίνουν τίποτα για τον Αντρέι Κιριλένκο, όπως ο ίδιος δήλωσε και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να κατακτήσει η ομάδα του το τρόπαιο.

"Φυσικά και είμαι περήφανος που ανήκω στην ΤΣΣΚΑ. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση. Φέτος κάναμε πολύ καλή δουλειά για να φτάσουμε εδώ

και για να φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα, καθώς την περσινή σεζόν δεν τα καταφέραμε στη διοργάνωση. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας. Έχουμε χημεία, αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει ακόμα. Έχουμε δύο παιχνίδια ακόμα που θέλουμε να πάρουμε τη νίκη", είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και συνέχισε:

Για τον τραυματισμό που είχε μέσα στη σεζόν: "Ποτέ δεν είναι ωραία όταν τραυματίζεσαι και πρέπει να κάνεις αποθεραπεία. Αλλά ήταν στα μέσα της σεζόν, όπου τότε δεν δίναμε τόσο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια. Είχα χρόνο να ξεκουραστώ και να κάνω αποθεραπεία. Όμως και χωρίς εμένα, τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά. Πετύχαμε τους στόχους μας και προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είπε: "Δεν μπορούμε να σταθούμε στις δύο νίκες που κάναμε στη φάση των ομίλων. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα και ξέρει πώς να παίξει καλό μπάσκετ. Έχει εμπειρία, ενώ είναι ακόμα οι πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει κανείς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να μείνουμε κοντά όλοι, να παίζουμε σαν ομάδα. Εμείς παίξαμε καλό μπάσκετ μέχρι σήμερα και ελπίζω αυτό να το διατηρήσουμε και να πάρουμε τη νίκη".

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η κατάκτηση του τροπαίου: "Είναι πολύ σημαντική για μένα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έχω ήδη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με την εθνική ομάδα της Ρωσίας και τώρα θέλω άλλο ένα σε διασυλλογικό επίπεδο. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου να το κατακτήσει. Αλλά θα ξαναπώ πως αυτό δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να νικήσουμε όλοι μαζί".

Keywords
Τυχαία Θέματα