Σλοβακία: Σταμάτησε πάνω στην Ντιαντσένκο η Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρώην Νο23 του κόσμου Βιτάλια Ντιαντσένκο γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-4, στη φάση των “16” στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων στην Τρνάβα της Σλοβακίας. 

Η Ελληνίδα τενίστρια και Νο207 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση πιέζοντας αρκετά το service της Ντιαντσένκο, η οποία έφτασε σε ένα μεγάλο hold στο πρώτο service-game του αγώνα σβήνοντας τρία break-points της Γραμματικοπούλου.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο

η 24χρονη το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game της Ρωσίδας φτάνοντας πρώτη σε break (2-1), ενώ με εύκολο hold στη συνέχεια πήρε προβάδισμα με 3-1. 

Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησαν 4 διαδοχικά games για τη Ρωσίδα, η οποία προηγήθηκε με 5-3, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set, όμως η Γραμματικοπούλου βρήκε break (5-4), όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το service της αμέσως μετά και με νέο break η Ντιαντσέκο έκλεισε το set (6-4).

Όπως και το 1ο έτσι και το 2ο set ήταν αρκετά “κλειστό” με τις δύο τενίστριες όμως αυτήν τη φορά να φτάνουν σε σχετικά εύκολα hold. Μάλιστα η Γραμματικοπούλου βρέθηκε κοντά σε ένα καθοριστικό break, έχοντας break-point όμως η 32χρονη Ρωσίδα κράτησε το service και το προβάδισμα (5-4).

Σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία της για break στο service της Γραμματικοπούλου φτάνοντας στη νίκη, αλλά και την πρόκριση για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την 17χρονη Τσέχα και Νο520 του κόσμου, Λούσι Χαβλίτσκοβα. 

Το τουρνουά της Τρνάβα δεν τελείωσε για τη Γραμματικοπούλου η οποία αγωνίζεται και στα διπλά όπου μαζί με τη Ρωσίδα Αναστάσια Τιχόνοβα θα παίξουν απέναντι στις Πει Τσι Λι και Φανγκ Σιέν Γου, από την Κινεζική Ταϊπέι για μια θέση στα ημιτελικά. 

The post Σλοβακία: Σταμάτησε πάνω στην Ντιαντσένκο η Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα