Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

07:11 20/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αυτοκτονία χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης...
το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, προτού ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία θα...
μετέχουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και η οποία θα προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Μιλώντας σήμερα στον Real Fm
αλλά και στον Βήμα Fm, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «σε 20 ημέρες έρχεται η τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες. Είναι αυτοκτονία να πούμε στο λαό να πάει σε εκλογές. Θα πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα. Αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την Αριστερά καταγεγραμμένη στο 40% αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς του».

Δίνοντας διευκρινίσεις επί της πρότασής του προς τον Πρωθυπουργό για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με 12-13 υπουργούς και τρεις κύκλους υπουργείων με επικεφαλής - συντονιστές του αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση ουσιαστικής συνευθύνης και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εναπόκειται στον κ. Σαμαρά. Το εάν θα πάμε σε εκλογές σε έξι ή οκτώ μήνες θα εξαρτάται από το κατά πόσο θα ολοκληρώσουμε το έργο που δεν μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση 50 υπουργών».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε για τον πρωθυπουργό ότι είναι ένας καλός τεχνικός, αλλά δεν είναι πολιτικός, γι' αυτό το συντονισμό της κυβέρνησης πρέπει να αναλάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ώστε να προωθηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έθεσε θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο και την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Εάν θέλουμε να περάσουμε τη χώρα από το Κάβο Ντόρο πρέπει να είμαστε πιο σφιχτά δεμένοι σε αποφάσεις. Όχι αυτό το "χύμα" που είναι τώρα» δήλωσε. «Εάν δεν είναι και οι τρεις μαζί, δουλειά δεν γίνεται. Πρέπει να έχουμε πάνω από 180 (σ.σ. βουλευτές), να αλλάξουμε το Σύνταγμα, να δούμε τι λάθος πήγε με το Σύνταγμα, να κάνουμε ένα Σύνταγμα πιο ευέλικτο, να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που δεν μπορούν να γίνουν σήμερα. Να αντιμετωπίσουμε το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο και εάν εξυπηρετεί ή δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».
Παράλληλα, έθεσε θέμα ενίσχυσης του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι θα πρέπει «να δούμε εάν θα μείνει έτσι όπως είναι ή θα γυρίσουμε στο 1975».
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να έχει σύμφωνη γνώμη και ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει ότι είναι η χρυσή ευκαιρία της ζωής του» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας όμως ότι η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι πολύ δύσκολη. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς θα καταφέρει μία κυβέρνηση της Δεξιάς να λύσει σημαντικά θέματα, την ώρα που τα ποσοστά της Αριστεράς φτάνουν το 40%.
«Με μία Αριστερά στο 40% θα προσπαθήσουνε να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγέ
Keywords
Τυχαία Θέματα