Afrika: Η ΕΕ στέλνει στα κατεχόμενα ιατρικό εξοπλισμό που αγόρασε από Τουρκία

Κάτω από τον τίτλο «Αναζητούνται πόροι εκτός πρωτοκόλλου», ο αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ της Afrika (30.04.20) γράφει ότι επιτέλους άρχισε να συζητείται και στην λεγόμενη «βουλή» ότι δεν ήρθε βοήθεια από την Τουρκία στα κατεχόμενα για τον κορωνοϊό και ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα και καμία εγγύηση ότι θα έρθει, σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. 

 

 

Υπενθυμίζοντας ερωτήσεις που υπέβαλαν πρόσφατα «βουλευτές» προς τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του αποσχιστικού καθεστώτος Ερσίν

Τατάρ αναφορικά με το τι προτίθεται να πράξει αφού δεν έρχονται χρήματα από την Τουρκία, ο Λεβέντ σημειώνει ότι ο Τατάρ ανέφερε μόνο ότι καταβάλλουν προσπάθεια να πάρουν κονδύλια που δεν περιέχονται στο «πρωτόκολλο» το οποίο υπέγραψαν με την Τουρκία και ότι αναμένουν βοήθεια από την Άγκυρα. Καταλήγει λέγοντας τα εξής ο αρθρογράφος:

 

«Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να μας κάνουν να χάψουμε το ότι η Τουρκία έστειλε τον ιατρικό εξοπλισμό και τα ιατρικά υλικά που έστειλε η ΕΕ στην βόρεια Κύπρο! Το γεγονός ότι το υλικό έρχεται μέσω Τουρκίας οπωσδήποτε δεν σημαίνει ότι αυτή η βοήθεια παρέχεται από την Τουρκία. Αν ήταν έτσι, δεν θα γινόταν καμία αναφορά στο όνομα της ΕΕ, θα ανακοινωνόταν ως βοήθεια της Τουρκίας προς την ΕΕ και έτσι θα διαφημιζόταν! Η αλήθεια της υπόθεσης είναι η εξής:

 

Η ΕΕ αγόρασε από την Τουρκία τα υλικά που εστάλησαν στην βόρεια Κύπρο, πληρώνοντας χρήματα! Και η Τουρκία ανέλαβε την μεταφορά αυτών στην ΤΔΒΚ. Μακάρι η Τουρκία να έδιδε και στην ΤΔΒΚ, για την οποία λέει ‘είμαστε όπως το νύχι και το κρέας’, την βοήθεια που καυχιέται ότι δίδει σε πέραν των 30 χωρών στον κόσμο! Άραγε, λέω, κοτζάμ Τουρκία την διοικούν κάποιοι που κάνουν γαλιφιές λέγοντας ‘δεν υπάρχουν φάρμακα και βοήθεια για τους εχθρούς της Τουρκίας;’»

 

Διαβάστε επίσης: Παράπονα Τουρκίας από ψευδοκράτος - Τρομοκρατία &πακέτο οικονομικής βοήθειας

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε 4,416 PCR τεστ στο ψευδοκράτος 

 

Η Yeni Bakış (30.04.20) γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συνεργασία του UNDP, στα πλαίσια του Κανονισμού για τη χρηματοδοτική στήριξη προς τους Τουρκοκυπρίους, απέστειλε μέσω του Κέντρου Συντονισμού της ΕΕ στην Κύπρο στο λεγόμενο «υπουργείο υγείας» 4416 PCR τεστ με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας στα κατεχόμενα, καθώς επίσης και 32 σωληνάρια έγχυσης και 40 μετρητές ροής.

 

Τα αναλώσιμα έχουν ήδη παραδοθεί στις αποθήκες του «υπουργείου υγείας» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι αύριο αναμένεται να σταλούν στα «εργαστήρια» και 720 DNA τεστ. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται από το «υπουργείο υγείας», την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκαν στις αποθήκες του «υπουργείου» και 30.000 προστατευτικές στολές.

Διαβάστε επίσης: Τουρκοκύπριος οικονομολόγος: Πολύ κοντά στην κατάρρευση βρίσκεται το καθεστώς

Keywords
Τυχαία Θέματα