Bloomberg: Έρχονται αποεπενδύσεις από ΕΝΙ ύψους 4 δις - Αναφορά σε Κύπρο

Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός ENI σχεδιάζει να εκχωρήσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία εξορύξεων, με την Ινδονησία και την Κύπρο μεταξύ αυτών που δυνητικά να είναι στο επίκεντρο, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η Eni επιδιώκει να εκχωρήσει συνολικά 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ή περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε

το Bloomberg, με αποεπενδύσεις ενδεχομένως να περιλαμβάνουν μικρότερα έργα που θα μπορούσαν να συλλεχθούν από ντόπιους αγοραστές ή μερίδια σε μεγαλύτερα έργα.

Η Eni δεν σχολίασε το ρεπορτάζ για το Bloomberg.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg ακολουθεί μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι η Eni θα πουλήσει δύο υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία εξορύξεων στην Αλάσκα, υπογράφοντας μια δεσμευτική συμφωνία με την Hilcorp, μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ, για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων Nikaitchuq και Oooguruk στα οποία έχει μερίδιο 100%. . Σύμφωνα με το Reuters, οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της συμφωνίας κυμαίνεται μεταξύ 428 και 855 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Eni επιδιώκει ένα σχέδιο που στοχεύει να ομαδοποιήσει τις  δραστηριότητές εξορύξεών της σε μια «διακριτική στρατηγική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη».

Η Eni δεσμεύεται να προσφέρει καθαρή εισροή χαρτοφυλακίου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, με προκαταρκτική φόρτωση, κατά τη διάρκεια του Σχεδίου 2024-27.

Τον Μάιο, η Eni δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απόσχισης ορισμένων συμμετοχών σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ασία και την Αφρική για να έχει εταίρους για την ανάπτυξή τους, ενώ παράλληλα να αφιερώνει περισσότερα χρήματα σε ενεργειακά έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Συνολικά, ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός έχει προσεγγίσει τα πράγματα διαφορετικά από τους ομολόγους του, επιχειρώντας είτε να εκχωρήσει ή να δημιουργήσει κοινοπραξίες ή διεθνή έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ ομαδοποιούσε και αποσπά μερικά έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε μια «δορυφορική στρατηγική».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bloomberg, Έρχονται, ΕΝΙ, #45 Αναφορά, Κύπρο,Bloomberg, erchontai, eni, #45 anafora, kypro