O Μαυρογιάννης αποχαιρετά την τ/κ διαπραγματευτική ομάδα

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης αποχαιρετά σήμερα την τ/κ διαπραγματευτική ομάδα και τα Ηνωμένα Έθνη, λόγω της μετάβασης του στη Νέα Υόρκη, καθώς είναι οι τελευταίες ημέρες της εκστρατείας για την υποψηφιότητα του στη θέση του Προέδρου της 71ης Συνόδου της Γ.Σ του ΟΗΕ.

Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθεί, η σημερινή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, αλλά σ’ αυτή, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο

Χριστοδουλίδη, δεν θα γίνει συζήτηση και διαπραγμάτευση.

Τη θέση του Προέδρου δικαιούται στην επόμενη Σύνοδο η Ασιατική Ομάδα, στην οποία ανήκει η Κύπρος, που για πρώτη φορά θα διεκδικήσει το αξίωμα, το οποίο διεκδικούν και τα Νησιά Φίτζι με υποψήφιο τον μόνιμο αντιπρόσωπό τους στον ΟΗΕ, Πίτερ Τόμσον.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα της Κύπρου είναι ισχυρή και συγκεντρώνει ευρεία υποστήριξη. Αισιοδοξία εξάλλου, επικρατεί στην κυπριακή μόνιμη αντιπροσωπία στον ΟΗΕ.

Σε περίπτωση εκλογής του κ. Μαυρογιάννη όλα δείχνουν ότι στη νευραλγική θέση του διαπραγματευτή θα διοριστεί ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως αποκάλυψε τον περασμένο μήνα το ΣΙΓΜΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τη θέση του κ. Χριστοδουλίδη, θα πάρει ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα