Εξηγήσεις για Ακιντζί ζητά ο ΥΠΕΞ από ΓΓ ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη

Εξηγήσεις από το ΓΓ του ΟΗΕ θα ζητήσει ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα μεταβεί στις αρχές Ιουνίου στη Νέα Υόρκη για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ευθύνες, κυρίως, στα Ηνωμένα Έθνη επιρρίπτει η κυβέρνηση. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγησε

ότι τόσο από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και από την ΕΕ, έγιναν τις προηγούμενες μέρες όλες οι αναγκαίες παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη και είχαν ληφθεί διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει τίποτα, το οποίο θα υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ή θα προσπαθεί να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος, διαβεβαιώσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν τηρήθηκαν.

Τα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε, όφειλαν να διασφαλίσουν ότι όλα θα εξελιχθούν ως έπρεπε, όταν ανέθεταν στην Τουρκία να προχωρήσει στη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού Συνεδρίου του ΟΗΕ.

Το θέμα για μας, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι σοβαρό.

Παρόλο, που δεν έχουμε διακόψει, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας με την κίνησή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη για αύριο συνάντησή του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, και την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών, έστειλε το μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε ούτε «κουτοπονηριές», κατά την έκφρασή του, ούτε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από κανένα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη επόμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα