Αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις ο Πόλυς Πολυβίου;

Την πληροφορία ότι ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό Πόλυς Πολυβίου, αποχώρησε από τη διαπραγματευτική ομάδα, διαχωρίζοντας τη θέση του από την διαπραγματευτική στρατηγική, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα» κι έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε αρχικώς ότι η διαπραγματευτική ομάδα «βεβαίως στηρίζει τον Πρόεδρο», ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στην ευθεία ερώτηση για την αποχώρηση του κ. Πολυβίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι

ο κ. Πολυβίου δεν μετείχε στις δύο τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενώ αντικαταστάθηκε από τον Κύπρο Χρυστοστομίδη.

Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι ο κ. Πολυβίου έχει αποστείλει δύο επιστολές με τις οποίες διαφοροποιεί της στάση του ειδικά στους τρόπους που ο Πρόεδρος χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπαδόπουλος επίσης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος επιλέγει τους συνεργάτες του στις συνομιλίες, ανάλογα με το θέμα.

Κληθείς να απαντήσει αν οι πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ που θέλουν την ύπαρξη δύο ενυπόγραφων από τον κ. Πολυβίου επιστολών, στις οποίες περιγράφεται γιατί αρνείται να συνοδεύσει τον Πρόεδρο στις συνομιλίες, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον δημοσιογράφο, αν τις έχει, να τις δώσει στη δημοσιότητα για να λάβει «την κατάλληλη απάντηση».

Τέλος, ο κ Παπαδόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται πάντοτε από κάποιον εμπειρογνώμονα ή κάποιον επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης ή των ομάδων εργασίας, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει το κεφάλαιο της συζήτησης, αφήνοντας ωστόσο αναπάντητο το ζήτημα με την αποχώρηση του κ. Πολυβίου.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα