Επεισόδια στις διαδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια έλαβαν χώρα σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο Γεννηματά, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις της Αστυνομίας στο περιθώριο των πορειών για τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκατοντάδες

αντιεξουσιατές πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Ορισμένοι αντιεξουσιαστές έχουν μπει στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, όμως αυτή τη στιγμή δεν εκτυλίσσονται επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο. Νωρίτερα, περίπου 500 αντιεξουαστές αποκόπηκαν από την κύρια πορεία και πέταξαν ένα βαρελότο προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ,

Στην Αθήνα, περίπου 3.000 άτομα βαδίζουν με αφετηρία τα Προπύλαια και προορισμό το σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Λίγο μετά τις 19:00 κουκουλοφόροι έστησαν οδόφραγμα στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Τοσίτσα, στα Εξάρχεια, χρησιμοποιώντας στρώμα και σκουπίδια, σύμφωνα με καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Γιώργος Αποστολόπουλου και κατοίκων της περιοχής.

Κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο και πολλοί δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια.

Περίπου 40 κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα