Χούθι: Παρουσίασαν βίντεο που υποτίθεται δείχνει επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο

Βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης το ελληνόκτητο πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί την περασμένη εβδομάδα από δύο επιθέσεις των Χούθ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει επίθεσή τους, εξαιτίας της οποίας βυθίστηκε ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το βίντεο δείχνει δύο μεγάλες εκρήξεις σε ένα πλοίο

μεταφοράς χύδην φορτίου στη θάλασσα.

Το πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας βυθίστηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε, όπως επιβεβαίωσε το κέντρο θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων του βρετανικού στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βύθιση του Tutor σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στην εκστρατεία επιθέσεων εναντίον πλοίων στον ζωτικό θαλάσσιο διάδρομο για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ήταν το δεύτερο πλοίο που βυθίζεται από τις επιθέσεις των ανταρτών με στόχο τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Tutor δέχθηκε επίθεση πριν από περίπου μία εβδομάδα από σκάφος με βόμβα των Χούθι.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι από την επίθεση σκοτώθηκε "ένα μέλος του πληρώματος που καταγόταν από τις Φιλιππίνες".

Ο άνδρας που επέβαινε στο Tutor αγνοείται εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Χούθι: Βυθίστηκε το ελληνόκτητο πλοίο Tutor που είχε δεχθεί δύο επιθέσεις

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 60 επιθέσεις με στόχο συγκεκριμένα πλοία και έχουν εκτοξεύσει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με αποτέλεσμα συνολικά τέσσερις άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι αντάρτες έχουν υποστηρίξει ότι οι επιθέσεις τους στοχεύουν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βρετανία.

Ωστόσο, πολλά από τα πλοία στα οποία έχουν επιτεθεί έχουν ελάχιστη ή καθόλου σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Πηγή: euronews.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χούθι, Παρουσίασαν,chouthi, parousiasan