Δημοσκόπηση «Σ»:Συγκρατημένοι φέτος οι Κύπριοι στις χριστουγεννιάτικες αγορές

Συγκρατημένοι εμφανίζονται φέτος οι Κύπριοι καταναλωτές όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Σε έρευνα με θέμα το «Χριστουγεννιάτικο Καλάθι», που διεκπεραίωσε το IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, το 74% των ερωτηθέντων απάντησαν πως φέτος θα περιοριστούν στην αγορά μόνο των αναγκαίων. Συγκρίνοντας τις τιμές σε σχέση με πέρσι, οι πλείστοι θεωρούν ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, ενώ κάποιοι εντοπίζουν κάποιαν αύξηση.

Ο Κύπριος καταναλωτής φέτος είναι πιο διαβασμένος και επιλέγει να κάνει «έξυπνες αγορές», συγκρίνοντας

τιμές και αγοράζοντας  εναλλακτικές μάρκες προϊόντων. Έτσι παραμένουν εντός προϋπολογισμού και δεν προβαίνουν σε σπατάλες.

Η συντριπτική πλειοψηφία (80%) των ερωτηθέντων δηλώνουν πως το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και η αξία των δώρων που θα προσφέρουν φέτος στους αγαπημένους τους δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με πέρσι.

Για τις αγορές τους, το κόστος των οποίων φέτος θα κυμαίνεται γύρω στα €301- €500, οι Κύπριοι θα προτιμήσουν τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και τα εμπορικά κέντρα. Το 84% των εργαζομένων δηλώνουν ότι θα λάβουν φέτος τον 13ο μισθό, είτε ολόκληρο είτε εν μέρει, τον οποίο θα ξοδέψουν κυρίως στα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.  

Keywords
Τυχαία Θέματα