Δούλεψαν όλοι για τον Φέτελ!

FORMULA 1
Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Grand Prix της σεζόν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε στην πίστα της Ουγγαρίας τη 2η νίκη του με τα χρώματα της Ferrari και συνολικά 41η στην καριέρα του. Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος αφιέρωσε τη νίκη του στον Ζιλ Μπιάνκι, πραγματοποίησε εκπληκτική εκκίνηση περνώντας τις δύο Mercedes. Πολύ καλή ήταν και η εκκίνηση του Κίμι Ραϊνκόνεν,

ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα. Από την πλευρά του o Χάμιλτον κατάφερε να εκμεταλλευτεί την pole position με αποτέλεσμα να πέσει στο ξεκίνημα στη 10η θέση.

Η 10η θέση όμως δεν αρκούσε στον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση ανεβαίνοντας στον 29ο γύρο στην τέταρτη θέση, που ήταν και η καλύτερη για τον Βρετανό στον αγώνα.
Στο 46ο γύρο ο Χούλεκνμπεργκ έπεσε στα προστατευτικά λάστιχα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, ενεργοποιώντας όμως την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο Ferrari να χάσουν τη διαφορά που είχαν "χτίσει" μέχρι εκείνο το σημείο.

Και ενώ ο Χάμιλτον συνέχιζε την αντεπίθεσή του, μια επαφή με τον Ρικιάρντο ήταν η αιτία ο 30χρονος θα δεχθεί ποινή και να πέσει στη 12η θέση, τερματίζοντας τελικά στην 6η. Από την πλευρά του ο Νίκο Ρόσμπεργκ αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω ελαστικό του και τερμάτισε όγδοος.

Αν και ξεκίνησε ιδανικά, ο αγώνας κατέληξε να είναι καταστροφικός για τον Κίμι Ραϊνκόνεν, o οποίος εγκατέλειψε στον 59ο γύρο εξαιτίας προβλήματος στο μονοθέσιό του. Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο 17χρονος Μαξ Φερστάπεν, o οποίος είδε την καρό σημαία από την 4η θέση. Αυτή ήταν και η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην Formula 1.

Η νίκη του Φέτελ στην Ουγγαρία τον φέρνει στην 3η θέση της λίστας με τους οδηγούς με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1 παρέα με τον Άιρτον Σένα. Πρώτος είναι ο Μάικλ Σούμαχερ και δεύτερος ο Προστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα