Εκλογές κατεχόμενα: Aπαγόρευση χρήσης τουρκικής και τ/κ σημαίας από υποψήφιους

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές εκλογές στο ψευδοκράτος  που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2020.

Το «Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK)»,  εξέδωσε δήλωση σχετικά με την εφαρμογή των απαραίτητων κανονισμών κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία θα ισχύει έως τις 10 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε το «Ανώτατο Συμβούλιο Μεταδοτικών Νόσων και Λοιμώξεων» λόγω του Covid-19, θα απαγορευτεί η διανομή φυλλαδίων και εκλογικού υλικού

Σύμφωνα με την Vatan, το «Ανώτατο

Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην επιτρέψει προεκλογικές συγκεντρώσεις και μαζικές διαδηλώσεις πολιτικών κομμάτων και ανεξάρτητων υποψηφίων έως την 1η Οκτωβρίου.

Η απαγόρευση απόσπασης ή επικόλλησης ανακοινώσεων και αφισών από πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές αρχίζει το απόγευμα την παραμονή της ημέρας των ψηφοφοριών. Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι προεκλογικές αφίσες των υποψηφίων απαγορεύουν τη χρήση της τουρκικής σημαίας, της σημαίας της ΤΔΒΚ, των θρησκευτικών προτάσεων και των αραβικώ γραμμάτων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Bayrak, το «Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο», καθόρισε τη σειρά των υποψηφίων στην ψηφοφορία, στις αφίσες, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ως εξής:

1 Ersin Tatar - Κόμμα Εθνικής Ενότητας; (UBP)

2 Tufan Erhurman - Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα; (CTP)

3 Erhan Arikli – Κόμμα της Αναγέννης; (YDP)

4 Fuat Tsiner - Κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας. (MDP)

5 Arif Salih Kirdag - Ανεξάρτητος

6 Ahmet Boran - Ανεξάρτητος

7 Mustafa Ulas- Ανεξάρτητος

8 Alpan Ouz - Ανεξάρτητος

9 Kudret Ozersay - Ανεξάρτητος

10 Mustafa Akinci - Ανεξάρτητος

11 Serdar Denktash - Ανεξάρτητος

Keywords
Τυχαία Θέματα