Έτσι «ψάρεψαν» τα email της Λοϊζίδου – Ακτινογραφία μέσω ιού

Ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαρροή των εκατοντάδων emails από το προσωπικό ταχυδρομείο της αρχαιότερης Εισαγγελέως στη Νομική Υπηρεσία, Ελένης Λοϊζίδου.

Τα εν λόγω email, μεταξύ άλλων, αφορούσαν συνομιλίες της εν λόγω

με Ρώσους αξιωματούχους για διάφορες υποθέσεις υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά και δημοσίου συμφέροντος.

Τι περιέχουν τα emails της εισαγγελέως Ελένης Λοΐζίδου

Οι συνομιλίες αναρτήθηκαν σε ρωσικό ιστότοπο και είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από σχετική αναπαραγωγή, αρχικά, από τον Πολίτη και ακολούθως από τον Τύπο και όχι μόνο.

Ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, σε αρχική του τοποθέτηση για το θέμα, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, ανέφερε ότι προκύπτουν διάφορα ζητήματα στην εν λόγω υπόθεση. Μια πτυχή εξ αυτών, είναι και η ενδεχόμενη παράνομη υποκλοπή και παράνομη δημοσίευση προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Πώς έγινε η υποκλοπή και κατ' επέκταση η διαρροή

Οι δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το οποίο είναι συνδεδεμένο με την κυβερνητική πλατφόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο γραφείο τους. Αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο SigmaLive για το εν λόγω ζήτημα, σημείωσαν ότι παρέχεται η δυνατότητα στους δημόσιους υπάλληλους να εγκαταστήσουν στα κινητά τους τηλέφωνα το προσωπικό υπηρεσιακό τους email. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, οι υπάλληλοι της Δημόσιας Υπηρεσίας θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση δεν φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε προϊόν διαρροής που πιθανό να γίνει.

Ένα είδος ιού που δύναται να ψαρέψει προσωπικά δεδομένα, είναι αυτός που «συστήνεται» ως διαχειριστής και ζητά κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς και της εν λόγω λειτουργού και να απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά της δεδομένα και ακολούθως να τα διέρρευσαν στον ρωσικό ιστότοπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα