Καθ. Στρατη: "Είναι επικίνδυνο να θεωρήσει ο κόσμος ότι φτάσαμε στο τέλος"

Με παρέμβαση της στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» η Επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Κατερίνα Στρατή, σχολίασε τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών αναφέροντας ότι φαίνεται να οδεύουμε προς ομαλοποίηση της κατάστασης.


Πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα γιατί είναι εύκολο να ανατραπεί η κατάσταση ξεκαθαρίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να θεωρήσει ο κόσμος ότι φτάσαμε

στο τέλος, πρέπει να έχουμε υπομονή και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Διαβάστε:Καραγιάννης: Μάλλον ισοπέδωση της καμπύλης-Ανησυχία για ασυμπτωματικούς

Αναφέρθηκε και για το θέμα των μασκών επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να είναι προστατευτικές  αλλά είναι επιζήμιο αν τη φοράμε λάθος. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος μπορεί να φοράει υφασμάτινες μάσκες. Εξήγησε ότι ο κόσμος πρέπει να φοράει σωστά τη μάσκα και όχι κάτω από τη μύτη, ενώ δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιείτε και δεν πρέπει τη φοράμε παντού.

Διαβάστε:Σταδιακή επιστροφή πολιτών, διεξαγωγή δειγματοληψιών και στήριξη εργαζομένων

Τέλος σχολίασε και τη στάση του ΠΟΥ, θεωρώντας καθυστερημένο βήμα τη κήρυξη της πανδημίας, αλλά και καθυστερημένα τα μέτρα που πήραν μερικές χώρες καθώς δεν συμβουλεύτηκαν όσο θα έπρεπε τους επαγγελματίες υγείας και δεν αξιολόγησαν σωστά τη κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: Σ. Μαλάς: Απαγόρευση εξετάσεων που εντοπίζουν αντισώματα του κορωνοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα