Κύπριος με εργοστάσιο στην Κίνα μιλά στο ΣΙΓΜΑ για τις επιπτώσεις κορωνοϊού

Από πρώτο χέρι βιώνει ο επιχειρηματίας Γιώτης Δημητρίου τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, καθώς το εργοστάσιο παραγωγής φωτιστικών, που διατηρεί στο Χουτζέν της Κίνας, παραμένει κλειστό.

Οι Αρχές της χώρας άρχισαν, από χθες, να παραχωρούν άδειες σε εργοστάσια, σε κάποιες περιοχές, να λειτουργήσουν υπό προϋποθέσεις.

«Πρέπει να έχεις συνεργείο να σου μετρούν τις θερμοκρασίες, να γίνεται έλεγχος, έρχεται η κυβέρνηση και ελέγχει. Το άσχημο είναι ότι αν σου βρει ένα εργάτη με virus μπορεί να σε κλείσει για έξι μήνες».

Ο Γιώτης Δημητρίου

τονίζει την ορθότητα των μέτρων, που έχουν λάβει οι κινεζικές Αρχές προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού και ελπίζει ότι σύντομα τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονικότητα.

«Τα πάντα κατασκευάζονται στην Κίνα. Αντιλαμβάνεστε, τώρα, έχει δύο μήνες δεν λειτουργεί τίποτε και η προοπτική να λειτουργήσει ακόμη δεν ξέρουμε. Τώρα κάνουν το πείραμα να βγει έξω ο κόσμος, να δουν. Αν αύριο ο κόσμος βγει και ξεκινήσουν κρούσματα καινούργια δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει».

Οι ελλείψεις στην αγορά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και η παράταση της κρίσης του κορωνοϊού αρχίζει να δείχνει τα δόντια της στην παγκόσμια οικονομία.

Η εξεύρεση εναλλακτικών δεν είναι εύκολη εξίσωση.

«Κάποια πράγματα, που κατασκευάζονται στην Κίνα είναι πάρα πολύ δύσκολο μέσα σε λίγους μήνες να μεταφέρεις την παραγωγή αλλού. Πάρα πολύ δύσκολο. Ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλα καλά».

Ο ίδιος βρίσκεται στην Κύπρο και τηρείται ενήμερος για τα τεκταινόμενα στην Κίνα

«Όχι μόνο δεν μπορείς να πας, αλλά ούτε οι Κινέζοι δεν μπορούν να βγουν από τις πόλεις τους. Υπάρχουν μπλόκα στους δρόμους, τα οποία δεν σε αφήνουν να φύγεις από την πόλη σου. Κι αν κάποιος φύγει από την πόλη του και μετά πάει πίσω πρέπει να μπει σε καραντίνα 15 μέρες, είπε. 

Ευχή του, όπως λέγει, ο κορωνοϊός να μην χτυπήσει στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα