Μεγάλη δικοινοτική συγκέντρωση υπέρ της λύσης την Τετάρτη

Μια δικοινοτική συγκέντρωση υπέρ της λύσης και της επανένωσης διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 7.30μμ στο Τέρμα οδού Λήδρας στη νεκρή ζώνη.

Την εκδήλωση διοργανώνουν μια πλειάδα ε/κ και τ/κ οργανώσεων, κομμάτων και φορέων, οι οποίοι καλούν τον κυπριακό λαό, ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες πεποιθήσεις, να παρευρεθούν στη νεκρή ζώνη στο τέλος της οδού Λήδρας, για να στείλουν ενωμένοι, το μήνυμα ότι στηρίζουν τις προσπάθειες των ηγετών και απαιτούν να επιστρέψουν στην Κύπρο

με θετικό αποτέλεσμα για την επανένωση της Κύπρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΟ, οι διοργανωτές καλούν επίσης τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά, αποφασιστικά, δημιουργικά και μακριά από σκοπιμότητες, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ολόκληρου του κυπριακού λαού.

«Είναι πεποίθησή μας πως έφτασε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας και να θάψουμε οριστικά τη βία του παρελθόντος, τις εθνικιστικές εξάρσεις και τη μισαλλοδοξία. Να διατρανώσουμε την πίστη μας ότι η Κύπρος μας είναι πολύ μικρή για να είναι διαιρεμένη, αλλά και πολύ μεγάλη για να μας χωρέσει όλους. Να οικοδομήσουμε μαζί το κοινό μας ελπιδοφόρο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η πρωτοβουλία πολιτών #UniteCyprusNow θα βρίσκεται στο Crans-Montana κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο από την Τετάρτη 28 Ιουνίου, σε μία εκστρατεία για τη λύση.

Τα μέλη του #UniteCyprusNow διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στη Νεκρή Ζώνη Λήδρας/Lokmaci τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Σε αυτό το κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δέκα εθελοντές από την πρωτοβουλία θα ταξιδέψουν στο Crans-Montana, στην Ελβετία για να ευαισθητοποιήσουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τη διεθνή κοινότητα για τη σημασία μίας λύσης, να ενθαρρύνουν τους ηγέτες και να καλέσουν τις εγγυήτριες δυνάμεις να είναι εποικοδομητικές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα