Ο Μπαχτσελί βλέπει παντού εχθρούς και η Ελλάδα δεν λείπει από τη λίστα

Με τη γνωστή εθνικιστική του ρητορική, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, συνεχίζει να βλέπει εχθρούς σε κάθε κατεύθυνση – από τη Δύση μέχρι την Ανατολή. Η Ελλάδα, ως συνήθως, κατέχει πάντα μία θέση στο αφήγημα του, ενώ οι αναφορές του στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία συνθέτουν μαζί ένα σκηνικό απειλής που, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ενισχύσει την «εθνική αφύπνιση» της Τουρκίας.

Η Ελλάδα

προκαλεί στα δυτικά μας

«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο βορρά, οι φωτιές που καίνε τον νότο μας, οι εκτεταμένες προκλήσεις της Ελλάδας στα δυτικά και οι τρομοκρατικές απειλές στα ανατολικά, είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι πλησιάζει η στιγμή που η πατρίδα μας θα υψώσει το ανάστημά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί, συντηρώντας μια ατμόσφαιρα διαρκούς αντιπαράθεσης με την Ελλάδα και τώρα το Ισραήλ.

Παντού πόλεμος

Παρότι υπογράμμισε την επιθυμία του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος για «ειρήνη τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων», οι δηλώσεις του περιέγραψαν μια Τουρκία περικυκλωμένη από απειλές, έτοιμη να αμυνθεί σε όλα τα μέτωπα.

«Η σύγκρουση δεν έχει τέλος. Ο πόλεμος δεν έχει νικητή», τόνισε, επιμένοντας σε μια ατμόσφαιρα ετοιμότητας.

Το Ισραήλ θα ηττηθεί

Αναφερόμενος και στο Ισραήλ, ο Μπαχτσελί δήλωσε πως το κράτος θα καταδικαστεί σε «ιστορική απογοήτευση και ήττα», αν δεν προχωρήσει σε λύση δύο κρατών με την Παλαιστίνη.

«Το μόνο βιώσιμο σενάριο είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Η ατζέντα Άγκυρας για Αιγαίο και Κύπρο ενόψει του ραντεβού Γεραπετρίτη-Φιντάν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαχτσελί, Ελλάδα,bachtseli, ellada