Όταν ξεκίνησε ο θρύλος του Μπεστ... (video)

Έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα θρυλικά «7άρια» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο – για πολλούς – πιο χαρισματικός Βρετανός ποδοσφαιριστής, ο Τζορτζ Μπεστ, έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα σαν σήμερα, το 1963...

Ο αείμνηστος αστέρας των «κόκκινων διαβόλων» με το περίσσιο ταλέντο χαρισμένο από τον Θεό, που αναλώθηκε όμως στο αλκοόλ, τα αυτοκίνητα και τις γυναίκες, «συστήθηκε» για πρώτη φορά σε 50.413 οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παρακολούθησαν τη νίκη (1-0) επί της Γουέστ Μπρομ στο «Ολντ Τράφορντ», σαν σήμερα, την 14η Σεπτεμβρίου του 1963.

Ο Μπεστ

είχε γίνει επαγγελματίας στα 17α γενέθλιά του, στις 22 Μαΐου εκείνου του έτους, ενώ το πρώτο του γκολ το πέτυχε στις 28 Δεκεμβρίου, σε μια ευρεία νίκη (5-1) επί της Μπέρνλι εντός έδρας.

Από την επόμενη κιόλας σεζόν, έπαιζε σταθερά δίπλα στους Ντένις Λο και Ντέιβιντ Χερντ και βοήθησε σε μέγιστο βαθμό στον πρώτο τίτλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 1957. Ήταν ο πρώτος τίτλος του συλλόγου, στην προσπάθεια να αναγγενηθεί από τις στάχτες του μετά την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου.

Έχοντας γράψει ιστορία στους «κόκκινους διαβόλους», έχοντας αφήσει εποχή, έχοντας καταφέρει με το «7» στην πλάτη να φέρνει πάντα αναμνήσεις από την καριέρα σε κάθε οπαδό της Γιουνάιτεντ όταν για οποιοδήποτε λόγο αναφέρεται ή φαίνεται η φανέλα με αυτό τον αριθμό, ο Τζορτζ Μπεστ αδίκησε τον εαυτό του και πάλεψε με τους... «δαίμονές» του, μέχρι το φινάλε.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2005, «έφυγε», αλλά άφησε πολλούς λόγους να τον θυμόμαστε όλοι. Κι όσοι δεν τον πρόλαβαν, ξέρουν ότι τα βίντεό του στο διαδίκτυο, έχουν την πολύ όμορφη πλευρά του ποδοσφαίρου και του ταλέντου του που ξεδίπλωνε στο χορτάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα