Πατήρ Θεόδωρος στο ΣΙΓΜΑ: «Ο Θεός δεν βρίσκεται μόνο στους Ναούς»

Για  τις δύσκολες μέρες που περνάει ο κόσμος  και τον εκκλησιασμό τις ημέρες της Μεγάλης Βδομάδας, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ταμασού, Πατήρ Θεόδωρος.

«Φέτος μπορούμε να αισθανθούμε καλύτερα την Βδομάδα των Παθών, ευρισκόμενοι και εμείς μέσα σε μια μεγάλη δοκιμασία. Ο άνθρωπος ο οποίος δοκιμάζεται μπορεί να καταλάβει καλύτερα για αυτό το οποίο ο ίδιος ο Κύριος υπέφερε για εμάς. Αυτές τις μέρες εμείς καταφεύγουμε στον Κύριο για να πάρουμε την δύναμη, να ξεπεράσουμε αυτό τον σταυρό που επέτρεψε ο Θεός να σηκώσουμε, ιδιαίτερα αυτές

τις ημέρες», είπε.

Πρόσθεσε πως αυτές τις ημέρες, «θα στερηθούμε τον εκκλησιασμό και τόσα άλλα αγαθά που λαμβάναμε. Πιστεύω ότι μέσα σ' αυτή την δοκιμασία o καθένας όταν κάνει την δική του προσπάθεια μπορεί να συμπορευθεί με τον Χριστό στον σταυρό για να μπορέσει στο τέλος να νιώσει καλύτερα την Ανάσταση».

Όσον αφορά το ερώτημα που κυριαρχεί εάν το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα καταφύγιά μας αδυνατεί την πίστη μας και την επικοινωνία που θέλουμε να έχουμε με τον Θεό, ο  Πατήρ Θεόδωρος ανέφερε πως θα ήταν καλύτερο για εμάς να βρισκόμαστε αυτές τις ημέρες στους Ναούς, «όμως ο Χριστός δεν κατοικεί μόνο μέσα στους Ναούς.Ο Θεός είναι Παντοδύναμος είναι πανταχού παρών. Άρα, μπορεί να βρίσκεται παντού. Άρα, ο  καθένας μπορεί και από το καταφύγιό του να προσευχηθεί. Μπορεί να καταλάβει τα νοήματα των ημερών αλλά και την ώρα που γίνεται η Ακολουθία μπορεί σε στάση προσευχής να συμμετέχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα