Πρόκληση Reuters: Χαρακτηρίζει τον Τατάρ πρόεδρο της «Βόρειας Κύπρου»

Συνέντευξη με τον τίτλο «Ο ηγέτης της "Βόρειας Κύπρου" υποστηρίζει πρόταση δύο κρατών για συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών», δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τόσο στον τίτλο όσο και στη συνέντευξη χαρακτηρίζει τον Ερσίν Τατάρ ηγέτη και πρόεδρο της "Βόρειας Κύπρου".

Να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ υπογράφει ο Τούρκος αρθρογράφος, Tuvan Gumrukcu.

Μπορεί ο αρθρογράφος να αναφέρει ότι η «Βόρεια Κύπρος» αναγνωρίζεται μόνο από τη Τουρκία, ωστόσο οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη πιο κάτω

που φιλοξενεί, κινούνται προς τη κατεύθυνση της προσπάθειας αναγνώρισης.

Αυτούσιο το απόσπασμα:

«In a Skype interview with Reuters, Tatar, president of Northern Cyprus, which is only recognised by Turkey, said more than 40 years of talks on a federal system had been unsuccessful and a more "realistic" approach was needed».

Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων ο Τατάρ δήλωσε πως ελπίζει ότι η πρότασή του για μια λύση δύο κρατών στο Κυπριακό θα φέρει ένα «νέο όραμα» στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κύπρου την αποκλείει.

«Πηγαίνω εκεί (στη Γενεύη) για να προωθήσω το νέο όραμά μου. Το νέο όραμά μου είναι δύο κυρίαρχα κράτη που ζουν το ένα δίπλα στο άλλο με καλές σχέσεις γειτονίας, που θα συνεργάζονται με κάθε τρόπο, που θα προωθούν την ευημερία όλων των Κυπρίων», δήλωσε ο Τατάρ.

«Όταν λέω δύο κράτη, προφανώς εννοώ την αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε εξίσου κυρίαρχοι με τους Ελληνοκυπρίους», πρόσθεσε.

Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίψει τη φόρμουλα των δύο κρατών, ο Τατάρ δήλωσε πως αυτός θα συνεχίσει να προωθεί μαζί με την Άγκυρα την «κυριαρχία» του ψευδοκράτους.

Διαβάστε επίσης: 

Αφίσες για λύση δύο κρατών σε δρόμους στα κατεχόμενα (pic)

Τατάρ στο Reuters: Πηγαίνω στη Γενεύη για να προωθήσω το νέο όραμά μου

Keywords
Τυχαία Θέματα