Στα χαρακώματα με το Υπ.Υγείας για έλλειψη καρδιολόγου (vid)

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι καρδιολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με το Υπουργείο Υγείας, καθώς η έλλειψη της ειδικότητας απαιτεί επιπλέον εργασία για αναπλήρωση του κενού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του SIGMA, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση ανέφερε ότι έχει δοθεί μια επιπλέον εφημερία στη Λάρνακα, με παράκληση προς τους ιατρούς να καλύψουν το κενό στην Αμμόχωστο ώσπου να βρεθεί λύση.

Ουσιαστικά πρόκειται για

εκ περιτροπής κάλυψη των εφημεριών, με την κα Ανθούση να εκφράζει την ελπίδα πως τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί καρδιολόγος για να λυθεί το ζήτημα.

«Υπάρχει ήδη εγκεκριμένη θέση, υπάρχουν κατάλογοι και εμείς ζητούμε κατά πόσο κάποιος ενδιαφέρεται να τοποθετηθεί εκεί», είπε και πρόσθεσε ότι τα απομακρυσμένα νοσοκομεία δυστυχώς δεν αποτελούν πόλο έλξης για τους γιατρούς.

Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες όπως καλυφθεί η ανάγκη, μετρώντας το κόστος και το όφελος, ενώ στην περίπτωση που δεν βρεθεί καρδιολόγος, τότε το Υπουργείο θα προχωρήσει σε εσωτερική μετακίνηση, με το χρονοδιάγραμμα να ορίζει ότι στις επόμενες 15 ημέρες θα βρεθεί οριστική λύση.

Όσον αφορά στις λίστες αναμονής, η κα Ανθούση σημείωσε ότι το ζήτημα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, με κάποια περιστατικά να παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σταδιακά μπήκαν ασφαλιστικές δικλείδες, με την εξέλιξη να είναι εμφανής.

«Υπάρχει μια κατάσταση στην οποία κερδίζουν όλοι, πρωτίστως ο ασθενής. Ξεκίνησε δειλά δειλά με την αγορά υπηρεσιών, ενώ πέρσι άρχισαν τα δημόσια νοσηλευτήρια να λειτουργούν το απόγευμα στις χειρουργικές επεμβάσεις», είπε.

Ερωτηθείσα πότε κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε λίστα αναμονής θα αρχίσει να βλέπει βελτίωση στην κατάστασή του, η κα Ανθούση απάντησε ότι αυτό αφορά σε προγραμματισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με τις οδηγίες να είναι ότι τα εξωτερικά ιατρεία αναλαμβάνουν καινούργια περιστατικά.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή, ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου καταρχήν χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την έγκριση 40 επιπλέον νοσηλευτών, αλλά και τη συνέχιση και ενίσχυση του πιλοτικού προγράμματος για τη μείωση των λιστών αναμονής.

Σημείωσε δε ότι μετά τους έξι μήνες αναμένεται αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, όπου θα υπάρχουν και απογευματινές βάρδιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα