Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στη 1 μετά το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και μισή ώρα αργότερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και στις δύο συναντήσεις του θα συνοδεύεται από τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Στις 2μμ οι κ. Κοτζιάς και Σταϊνμάιερ θα έχουν αρχικά κατ΄ιδίαν συνάντηση στο

Μέγαρο του Υπουργείου Εξωτερικών και, στη συνέχεια, διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να κυριαρχήσει το προσφυγικό, για το οποίο ο κ. Σταϊνμάιερ θα μπορέσει να διαμορφώσει προσωπική εικόνα για την έκταση του προβλήματος στην Ελλάδα και να αναλάβει, ενδεχομένως, νέες πρωτοβουλίες, διμερώς ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στο Μέγαρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσία του κ. Κοτζιά, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Phg;

Keywords
Τυχαία Θέματα