Στην συνάντηση με πρόταση για υποεπιτροπή ενημέρωσης για ΦΑ o ΠτΔ

Σοφή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, την κατατεθείσα χθες στο Συμβούλιο Αρχηγών πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η πρόταση προνοεί:

"Σύσταση δικοινοτικής υποεπιτροπής η οποία θα ενημερώνει τους Τ/κ για τις αποφάσεις της Δημοκρατίας στα θέματα υδρογονανθράκων. Αντίδραση που προαναγγέλλει αξιοποίηση της πρότασης στην συνάντηση με τον Ακιντζί την Παρασκευή."

Αν και σήμερα έγινε γνωστή στην Ε/κ πλευρά, η φερόμενη ως «νέα πρόταση» ήταν γνωστή στην Τ/κ πλευρά στο πλαίσιο,

όπως πληροφορούμαστε, παρασκηνιακής βολιδοσκόπησης.

 Εξού και η για κάποιους ύποπτη τοποθέτηση Οζερσάι από την Κυριακή ότι «ο κ. Ακιντζί δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα αποδοχής μιας ενδεχόμενης πρότασης για επιτροπή χωρίς αρμοδιότητες.»   Οι εξελίξεις δημιουργούν νέες ρωγμές στο εσωτερικό μέτωπο που δείχνει να πολυκερματίζεται, παρά το χθεσινό «καλό κλίμα».

Το εσωτερικό μέτωπο συνθλίβεται ξανά, μα η κυρία Λουτ, που μίλησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναμένει θετικά μηνύματα.

Στόχος να επιστρέψει στην Κύπρο, (στο πλαίσιο πάντα του οδικού χάρτη που έχουν επεξεργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος περιλαμβάνει άλλα τρία στάδια.

Τριμερής με τον Γενικό Γραμματέα, άτυπη πενταμερής μετά από καλή προετοιμασία και, βεβαίως, επίσημη διάσκεψη για την Κύπρο μέχρι το τέλος του χρόνου.) 

Αύριο, στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος θα ανηφορίσουν ο Υπουργός Εξωτερικών και οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου, για τις τελευταίες πινελιές προετοιμασίας ενόψει της συνάντησης της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα