Στρατιωτικό θρίλερ:Μπαίνουν ή όχι οι δυνάμεις Άσαντ σε Αφρίν

Σε στρατιωτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την είσοδο στρατιωτικών δυνάμεων του Άσαντ στο Αφριν, σύμφωνα με τον Πάμπο Χρυσοστόμου, διευθυντή έρευνας και διεθνών σχέσεων στο ΤΕΠΑΚ.

Ο κ. Χρυσοστόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, σημείωσε ότι η αρχική ανακοίνωση που είδαμε, ήταν η συμφωνία των Κούρδων με τις δυνάμεις του Άσαντ.

Στη συνέχεια, αυτό το διέψευσε και η ίδια η Τουρκία, αλλά

και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες.

Διαβάστε επίσης: «Συριακές δυνάμεις μπήκαν στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν»

«Είδαμε ότι αυτό πήγε να ματαιωθεί. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η παρέμβαση Ερντογάν προς τον Πούτιν. Διότι, για να επιχειρήσει η Τουρκία εντός της Συρίας, υπήρχε σιωπηρά και το πράσινο φως της Ρωσίας. Τελικά, χθες είδαμε κάτι ιδιότυπο. Όχι συριακό στρατό των δυνάμεων του Άσαντ, αλλά μαχητές των δυνάμεων που στηρίζουν τον Άσαντ. Δεν είναι οργανωμένος στρατός, συντεταγμένος, ο οποίος επιχειρεί είσοδο στην περιοχή της Αφρίν», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Μόσχα:Καλεί Άγκυρα και Δαμασκό σε διάλογο με αφορμή τη Συρία

Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοστόμου, ακόμη και με αυτό τον τρόπο, ο Άσαντ θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι προασπίζεται αυτές τις περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδισμός συριακών δυνάμεων από Τουρκία στο Αφρίν

Το ζήτημα, σημείωσε, είναι κατά πόσο οι δυνάμεις του Άσαντ και η Δαμασκός είναι έτοιμες να συνδράμουν με τους Κούρδους, για να παρεμποδίσουν τους Τούρκους στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Συρία: Σύγκρουση Τουρκίας με τον στρατό του Άσαντ

«Το πιο κρίσιμο ερώτημα, είναι αν υπάρχει η συναίνεση της Μόσχας προς το καθεστώς Άσαντ, για συνεχίσει αυτή την κατάσταση», ανέφερε.

Για να συνεχίσει: «Το δεδομένο είναι ένα. Σίγουρα θα δοκιμαστούν οι τουρκορωσικές σχέσεις εξαιτίας αυτής της εξέλιξης και πώς αυτή θα διαμορφωθεί εάν τελικά ο συριακός στρατός του Άσαντ επιχειρήσει να μπει στην περιοχή της Αφριν, αφού θα δούμε για πρώτη φορά συριακά στρατεύματα να πολεμούν τουρκικά επί του εδάφους της Συρίας. Και αυτό σίγουρα θα δοκιμάσει τις τουρκορωσικές σχέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα