Τι λέει η τουρκική κρατική προπαγάνδα για τις αμερικανικές εκλογές

Σε σχέση με τις αμερικανικές εκλογές, το κρατικό κανάλι της Τουρκίας «TRT» τόνισε στην αγγλόφωνη έκδοσή του την άνοδο αντιμεταναστευτικών, συνωμοσιολογικών και αντιισλαμικών κινημάτων που στηρίζουν τον Donald Trump

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ρατσισμό που υπάρχει στις ΗΠΑ και την δράση των οργανώσεων που πιστεύουν

πως απειλείται η λευκή φυλή με το να γίνει μειονότητα. 

Παρά τις σχέσεις Trump-Erdogan, το «TRT» ασκεί έντονη κριτική στον Trump πως δεν καταδίκασε αυτά τα κινήματα, όπως των Proud Boys, Boogaloo και QAnon, υπογραμμίζοντας τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ και την και την αντίθεσή του προς τα ακροαριστερά κινήματα και τους Antifa. 

Υπογραμμίζει το κάλεσμα του γιου του Trump για δημιουργία «Στρατού του Τραμπ» για επιτήρηση των καλπών από καλπονοθεία. 

Το «TRT» καταλήγει με το ερώτημα «μπορούν οι ΗΠΑ να εξέλθουν της διαδικασίας με τις δημοκρατικές διαδικασίες άθικτες ή μήπως οι ΗΠΑ γίνονται μάρτυρες μιας νέας μορφής εξτρεμισμού που δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης;»

Στο δεύτερο του βίντεο, πριν από λίγες ώρες, το τουρκικό «TRT» δίνει τρεις λόγους που αυτές οι αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με την εκτίμησή του, είναι διαφορετικές από τις άλλες: (1) Μεγάλη αναμονή για τον νικητή λόγω των επιστολικών ψήφων. (2) Η άρνηση του Trump να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, εάν δεν κερδίσει. (3) Ο κορωνοϊός και η ανεργία ώθησε πολλούς Αμερικανούς να οπλιστούν με αποτέλεσμα πολλές παραστρατιωτικές ομάδες να περιμένουν την επόμενη μέρα. 

Δείτε τα βίντεο και διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή Online». 

Keywords
Τυχαία Θέματα