Η μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση Βασιλικών Πεζοναυτών του Η.Β σε Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη των πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, με περισσότερους από 1.000 ναυτικούς και πεζοναύτες να δοκιμάζουν και να αναπτύσσουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των κρίσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Forces News, στο πλαίσιο της Littoral Response Group (Experimentation) (LRG (X)), το προσωπικό χρησιμοποίησε τις θάλασσες, τις ακτές και τις περιοχές άσκησης

του νησιού για να δει πώς τα αεροσκάφη, ο αυτόνομος εξοπλισμός, και  νέα τεχνολογία μπορούν να μεταμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Στο Forces News δόθηκε ειδική πρόσβαση σε μέρη της άσκησης, από τα οποία στοιχεία του προσωπικού θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στη Future Commando Force.

Η J Company Royal Marines της 42ης Μοίρας Κομάντος  πραγματοποίησε επίθεση σε ένα πλοίο από τον αέρα με τη βοήθεια της 47ης Μοίρας Κομάντο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην  J Company με πλοίο.

Ο καπετάνιος Benjamin Cox από τους 47η Μοίρα Πεζοναυτών εξήγησε ότι ο κύριος ρόλος τους κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους της άσκησης ήταν να μεταφέρουν τον ελιγμό υπηρεσίας από τους επιβάτες της J Company.

«Είναι ένας πολύ επικίνδυνος ελιγμός παρόλο που φαίνεται αρκετά απλός, ανάλογα με την κατάσταση της θάλασσας κ.λπ., μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνος», δήλωσε ο Capt Cox.

«Ρεαλιστικά, θα προτιμούσαμε να δουλεύουμε τη νύχτα, χωρίς φώτα, κάτι που προφανώς κάνει τα πάντα πολύ πιο δύσκολα.

Όσο περισσότερο χρόνο εξασκούμαστε εδώ σε εύκολες θάλασσες της Μεσογείου, με όχι πολύ παλίρροια [και] με πολύ σέρφινγκ, καθιστά πολύ πιο εύκολο για εμάς να πράξουμε τα βασικά.

Στη συνέχεια, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μέρη όπως το Channel ή γενικά γύρω από τη Βρετανία, όπου οι θάλασσες είναι λίγο πιο δύσκολες και μπορούμε να αρχίσουμε να εξασκούμαστε τη νύχτα, έτσι αυτό το είδος της εκπαίδευσης είναι απολύτως ζωτικής σημασίας.»

Η άσκηση στο σύνολό της ξεπέρασε τα βασικά, δοκιμάζοντας νέους τρόπους εργασίας με στόχο να μεταμορφώσουμε τον τρόπο λειτουργίας των Royal Marines στο μέλλον.

Ενώ στην επιφάνεια μπορεί να έμοιαζε με μια κανονική προπόνηση με κομάντο, είχε πολλά επίπεδα δοκιμών και αξιολόγησης.

Ο Capt Cox είπε ότι εργάζονται σε διαφορετικά είδη δυνατοτήτων.

«Είναι όλα σε στάδιο ανάπτυξης ούτως ή άλλως, οπότε όσο λιγότερο γνωρίζουν οι εχθροί μας, τόσο το καλύτερο», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι οι κομάντο παίρνουν «κάθε ευκαιρία» να βγουν έξω και «σπρώξουν το όριο λίγο πιο μακριά».

«Είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη ικανότητα, γι 'αυτό η προπόνηση πρέπει να συνεχίζεται τόσο συχνά και διαρκεί όλο το χρόνο, γι' αυτό η J Company είναι τόσο καλή σε αυτό που κάνει», είπε.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός αναπτύσσεται και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά δεν ήταν δυνατόν να κινηματογραφηθεί  ή να φωτογραφηθεί, δεδομένης της ευαίσθητης φύσης του αμυντικού τομέα.

Το 47 Commando διαθέτει νέα στρατιωτικά τζετ σκι που μπορούν να ρίξουν μικρές ομάδες και προμήθειες στην ξηρά.

Τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την υποστήριξη της επιχείρησης, με το HMS Albion να γίνεται  το πρώτο πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού που αναπτύχθηκε με ένα αεροπλανοφόρο.

«Ήταν ένα  νέο βήμα για το Πολεμικό Ναυτικό να πάρει πραγματικά ένα Puma μακριά και να το επιβιβάσει σε ένα  πλοίο και μια ομάδα εργασίας», δήλωσε ο αρχηγός Petty Officer Marc Jones, από την 700X Naval Air Squadron.

«Μας έδωσε ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο ISR [Intelligence, Surveillance, Reconnaissance] που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

«Για εμάς αντί να πρέπει να βάλουμε επανδρωμένη αεροπορία μόνο με κάμερα στο πλάι, αυτή η αεροπορία μπορεί τώρα να ανατεθεί αλλού, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε με ένα αεροσκάφος, ενδεχομένως να τους παραδώσουμε στόχους στο έδαφος», πρόσθεσε ο Επικεφαλής Jones.

Τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να μεταφέρουν ελεύθερους σκοπευτές της Royal Marine παρέχοντας προστασία στο πεδίο της μάχης από τον αέρα και να πάρουν τον έλεγχο ενός σκάφους.

Ένας ναυτικός ελεύθερος σκοπευτής από την 42η μοίρα Κομάντω των Βασιλικών Πεζοναυτών εξήγησε ότι είναι «ειδικοί» σε αυτό που κάνουν.

«Θα αναπτυχθούμε με τις ομάδες επιβίβασης της J Company για την υποστήριξη των επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών και της καταπολέμησης της πειρατείας», πρόσθεσαν.

Ωστόσο, το καθήκον των ελεύθερων σκοπευτών θα μπορούσε επίσης να έχει διαφορετική μορφή.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές θα μπορούσαν επίσης να είναι μέρος της ομάδας των κομάντο που καθαρίζει και ασφαλίζει το εσωτερικό ενός πλοίου.

Το να πάρεις τον έλεγχο ενός εχθρικού σκάφους χρησιμοποιώντας τεχνικές μάχης είναι ένας μόνο τύπος αποστολής που θα μπορούσαν να σταλούν οι Πεζοναύτες.

Ένα άλλο βασικό μέρος της διαδικασίας εκσυγχρονισμού είναι να έχει μια πιο ευέλικτη μαχητική δύναμη βασισμένη σε ένα πλοίο, έτοιμο για δράση.

Ο Ταξιαρχός Rich Cantrill, s, δήλωσε στο Forces News ότι το LRG (X) είναι ένα «σημείο εκκίνησης» στο «ταξίδι μεταμόρφωσης» του Βασιλικού Ναυτικού.

«Μετασχηματίζουμε τον εαυτό μας από μια δύναμη που διατηρείται ως επί το πλείστον σε ετοιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ... σε μια δύναμη που θέλει να αναπτυχθεί περισσότερο προς τα εμπρός, να συνεχίσει να ασχολείται συνεχώς, να συνεργάζεται με φίλους, να λειτουργεί και να προσφέρει καθημερινή αξία στο Ναυτικό, άμυνα, εταίρους και συμμάχους », είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα