ΥΠΠ: Η 13χρονη μαθήτρια έδωσε εξετάσεις με το ίδιο γραπτό

Οδηγίες για την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας, αναφορικά με την μετεξέταση 13χρονης μαθήτριας με σύνδρομο Down, έδωσε ο Yπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, στους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης στην Λεμεσό για παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Παιδείας, ανέφερε ότι «μόλις ενημερώθηκα χθες το απόγευμα για το συγκεκριμένο περιστατικό επικοινώνησα με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και έδωσα οδηγίες να διερευνήσουν

το όλο θέμα για να μπορέσω να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να δούμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την συγκεκριμένη περίπτωση, πάντοτε για το καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού».

Συνέχισε αναφέροντας ότι: «Επικοινώνησα και με την διεύθυνση του σχολείου, μου εξήγησαν κάποια πράγματα και σήμερα το πρωί έχουν δοθεί οδηγίες να επισκεφθούν το σχολείο και την οικογένεια και εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι και αρμόδιοι λειτουργοί, επιθεωρητές - ο επαρχιακός επιθεωρητής, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια μέσης εκπαίδευσης και άλλοι, για να μπορέσουμε να δούμε πώς να διαχειριστούμε την περίπτωση και να νιώσει το παιδί ευτυχισμένο».

Επιβεβαίωσε ότι το παιδί έδωσε εξετάσεις με το ίδιο γραπτό, και εξήγησε ότι «η πρώτη πληροφόρηση που έχω είναι από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου, ναι είναι από το ίδιο γραπτό, στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Επαναλαμβάνω, για να μπορέσω να προβώ σε οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση, πρέπει να έχω ολοκληρωμένη εικόνα και σύντομα θα έχετε ανακοίνωση.

Επεσήμανε ότι «ως Υπουργείο Παιδείας έχουμε στείλει εγκύκλιο εδώ και μερικούς μήνες και είπαμε ότι πρέπει να γίνουν διαφοροποιημένα δοκίμια αξιολόγησης και υπάρχει αυτή η εγκύκλιος. Πέραν τούτου, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει σεμινάρια για αυτό το θέμα και καλούνται οι καθηγητές να τα παρακολουθήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα