Με... Βάργκας η Ουνιβερσιδάδ

Ο μόνιμος σκόρερ της Ουνιβερσιδάδ της Χιλής, Εντουάρντο Βάργκας, «χτύπησε» πάλι στο εκτός έδρας 1-0 επί της Ντεπορτίβα Κίτο στον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στο 43ο λεπτό, ο νεαρός στράικερ ολοκλήρωσε με το καλύτερο δυνατό τρόπο μία επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων και πέτυχε το κρισιμότατο γκολ. Αυτό το τέρμα φαίνεται πως θα οδηγήσει την Ουνιβερσιδάδ στην πρώτη κατάκτηση τίτλου Κόπα Σουνταμερικάνα της ιστορίας της.

Την επόμενη Τετάρτη (ξημερώματα 15/12

στην Ελλάδα) θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός. Η ομάδα της Χιλής θα μπει σε αυτό το ματς με σημαντικό προβάδισμα, αφού επικράτησε μέσα στην έδρα του Κίτο.

Πάντως, οι γηπεδούχοι διατήρησαν σε σημαντικό βαθμό την πρωτοβουλία των κινήσεων στο αποψινό παιχνίδι. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Εζέκιελ Γκονζάλεζ, είχε προσφέρει έτοιμο γκολ στον Χέρναν Μπάρκος λίγα λεπτά πριν το 1-0, αλλά ο πρώτος σκόρερ της Ντεπορτίβα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όλες οι αντεπιθέσεις, όμως, μύριζαν... γκολ και ο Βάργκας ήταν αυτός που δικαίωσε την προσπάθεια των φιλοξενουμένων.

Ντεπορτίβα Κίτο: Καραμπαλί, Αμπρόσι, Γκουάγκουα, Γιάνο (81' Κιντέρο), Αραούχο, Καλντερόν, Γκονζάλεζ, Μαλντονάντο, Ακόστα, Μπάρκος, Μπίελερ (46' Μπολάνος).
Ουνιβερσιδάδ Χιλής: Χερέρα, Γκονζάλεζ, Ασεβέντο, Ρόχας, Ροντρίγκεζ, Γκονζάλεζ, Μένα, Ντίαζ, Αράνγκουιζ (88' Μαρίνο), Κανάλες (73' Κάστρο) Βάργκας (90' Μαγκάλανες).

Keywords
Τυχαία Θέματα