Πήραν τα δαχτυλίδια του Hall of Fame

Οι Ed Belfour, Doug Gilmour, Joe Nieuwendyk και Mark Howe εισήχθησαν επίσημα στο Hall of Fame του χόκεϊ επί πάγου.

Οι τέσσερις παλαίμαχοι είχαν ξεχωρίσει πριν από αρκετούς μήνες στην σχετική ψηφοφορία. Ωστόσο, μόλις χθες (14/11) αναγνωρίστηκε επίσημα η είσοδο τους στο Hall of Fame.

Φυσικά,

αυτή η διάκριση αποτελεί την ύψιστη τιμή για οποιονδήποτε αθλητή. Στην περίπτωση του NHL, όπως και στις περισσότερες, οι τέσσερις παίκτες πήραν από ένα δακτυλίδι, το οποίο θα συμβολίζει «αιώνια» την προσφορά τους στο άθλημα.

Τα στοιχεία τους

Ο Belfour είναι ο τρίτος τερματοφύλακας σε νίκες (484) σε όλη την ιστορία του NHL. Επίσης, το 1999 κατέκτησε το Stanley Cup με τους Ντάλας Σταρς.

Ο Gilmour πέτυχε 1.414 πόντους σε είκοσι σεζόν. Πάντως ήταν περισσότερο αποτελεσματικός στα play off, παρά στην regular season, ενώ υπήρξε αρχηγός των Τορόντο Μέιπλ Λιφς και των Σικάγο Μπλάκχοκς.

Ο Nieuwendyk είναι ένας από τους εννέα παίκτες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει Stanley Cup με τρεις διαφορετικές ομάδες. Συνολικά αγωνίστηκε σε πέντε, ενώ πήρε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με τον Καναδά το 2002.

Τέλος, ο Howe είναι ένας από τους γιους του θρυλικού, Gordie Howe, κάτι που βοήθησε στην εισαγωγή του. Ο Mark σημείωσε 1.246 πόντους σε 22 σεζόν, ενώ υπήρξε έξι φορές All-Star.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα