Ριέρα: Πιο ανταγωνιστικοί στην Τουρκία

11:50 29/10/2011 - Πηγή: AEK365

Το γεγονός πως το πρωτάθλημα στην Τουρκία είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το ελληνικό είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Άλμπερτ Ριέρα να αφήσει τον Ολυμπιακό και να πάρει μεταγραφή για την Γαλατάσαραϊ όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ισπανός μέσος. Ο Ριέρα ξεκαθάρισε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα ενώ αναφέρθηκε στους οπαδούς των ομάδων που έχει αγωνιστεί και κατέθεσε την γνώμη του για τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας,

της Αγγλίας και της Ελλάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ριέρα στην εφημερίδα "MARCA"
-Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, τι σε οδήγησε από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη;
"Η Γαλατάσαραϊ είναι ένας ιστορικός σύλλογος και προέρχεται από μα καταστροφική σεζόν. Τερμάτισε 8η στο περασμένο πρωτάθλημα και 36 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Ουνάλ Αϊσάλ, θέλει να ξανακάνει ην ομάδα πρωταθλήτρια. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό, είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην Γαλατά".
-Η ομάδα σου έχει ενισχυθεί με παίκτες όπως Μουσλέρα, Ουιφαλούσι, Φελίπε Μέλο και Ελμάντερ. Όχι κι άσχημα...
"Υπάρχει ενθουσιασμός και όχι μόνο στους παίκτες. Ο Φατίχ Τερίμ, ένας εγνωσμένης αξίας προπονητής, επέστρεψε στον πάγκο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς από τους έξι ξένους στο ρόστερ μπορούν να παίξουν μόνο οι έξι. Στο τελευταίο ματς παίξαμε χωρίς τον Έμπουε και τον Μπάρος και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του ρόστερ".
-Εσύ είσαι μόνιμα βασικός...
"Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Με εξαίρεση το πρώτο ματς, όπου μόλις είχα ενσωματωθεί στην ομάδα, στα υπόλοιπα παιχνίδια είμαι βασικός και τα πράγματα πάνε καλά. Είμαστε τρίτοι και τρεις βαθμούς πίσω από την Φενέρμπαχτσε".
-Αποτελεί πρώτο στόχο η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
"Ακριβώς. Η Φενέρμπαχτσε έχει πουλήσει κάποιους παίκτες και ήρθα εδώ με στόχο να κατακτήσω τον τίτλο. Η φιλοσοφία μου είναι πως προτιμώ να παίξω σε ένα πρωτάθλημα με χαμηλότερο επίπεδο και να διεκδικώ τίτλους παρά να είμαι σε μια μέτρια ομάδα σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να δούμε την αξία της Γαλατάσαραϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Europa League".
-Είχες την ευκαιρία να παίξεις μπροστά σε τρία από τα πιο πιστά κοινά της Ευρώπης.
"Ο κόσμος της Λίβερπουλ παίρνει 10 για τα πάντα. Υπάρχουν οπαδοί όπου και αν πας. Ο φανατισμός των οπαδών της Γαλατάσαραϊ ή του Ολυμπιακού δεν συγκρίνεται. Όταν πήγα στην Αθήνα με περίμεναν 5.000 άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, ούτε με παίκτες σαν τον Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο".
-Έχεις παίξει σε Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα και Τουρκία. Ποια γνώμη έχεις για το κάθε πρωτάθλημα;
"Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο πρωτάθλημα. Απλώς είναι διαφορετικά. Στην Αγγλία απόλαυσα περισσότερο τον ρυθμό των αγώνων. Στην Ισπανία το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο θέμα ελέγχου, όπου η πάσα και η τεχνική έχουν μεγαλύτερη σημασία. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές δι

Keywords
Τυχαία Θέματα