Σαλπιγγίδης: Ένιωσα πως είμαι σε ζούγκλα

09:32 3/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την βοήθεια και του Ατρομήτου, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να αποκαλεί "ζούγκλα" το ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή όσα έζησαν αυτός και οι συμπαίκτες του μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο.

Σε δηλώσεις του στην NOVA ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ τόνισε: "Όλα πήγαν καλά στο τέλος... Είτε αξίζαμε, είτε

όχι, αν μη τι άλλο αυτό που πετύχαμε σήμερα, δείχνει πως έχουμε και ικανότητα σαν ομάδα και ψυχικές δυνάμεις. Αισθανόμασταν μεγάλο βάρος μετά τα όσα ζήσαμε φέτος από την αρχή του πρωταθλήματος αλλά τα καταφέραμε.
Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω. Φέτος, ένιωσα πως είμαι στην ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με τα όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος να σε σκοτώσει.
Ζήσαμε τεράστια πίεση φέτος, η νοοτροπία του Έλληνα είναι πως μια ομάδα χτίζεται με χρήματα, χωρίς υπομονή. Όλοι περίμεναν πως μετά την είσοδο του κ. Σαββίδη ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα εύκολα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Σίγουρα δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε, αλλά τελικά πετύχαμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα βρει τον δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Δεν βοηθά κανέναν όταν κάποιοι σπάνε τα αυτοκίνητα παικτών ή τους προπηλακίζουν. Αν όντως δεν είμαστε άξιοι να παίζουμε στον ΠΑΟΚ, τότε υπάρχουν άτομα που μπορούν να διώξουν τους πάντες. Όσα χρήματα και αν έρθουν στην ομάδα, δεν είναι εύκολο να χτιστεί χωρίς υπομονή και ελπίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα του χρόνου. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, όμως την ζούγκλα να μην μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αγκαλιάσει την οικογένεια του στο σπίτι του, το θεωρώ αμερικανική περιπέτεια σε ταινία.
Ο Ατρόμητος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στα πλέι οφ, όμως... πλήρωσε την παρουσία του στην κανονική διάρκεια, όπου εκεί ήμασταν εμείς καλύτεροι. Όταν αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο, υπήρξε πίεση, κούραση και ατυχία. Χάσαμε τρία ματς στο 90' ενώ είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Έχουμε μερίδιο κι εμείς, είμαστε άμεσοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα. Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Είναι πετυχημένη η χρονιά όσον αφορά το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο δεν τα καταφέραμε. Προσωπικά νιώθω ανακούφιση κι όχι ικανοποίηση. Γίνανε πολλά λάθη από όλους όσους δούλεψαν φέτος, αλλά του χρόνου οφείλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να έχουμε έναν δυνατό ΠΑΟΚ την νέα σεζόν".

Από την δική του πλευρά, ο Κώστας Κατσουράνης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας πως οι ομάδες δεν φτιάχνονται φέρνοντας μεγάλους παίκτες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μέσος του ΠΑΟΚ στην NOVA
Για την νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, μπήκε το γκολ με πέναλτι. Στο ημίχρονο είπαμε να προσπαθήσουμε, να δώσουμε όσα ψυχικά αποθέματα έχουν απομείνει, να παίξουμε ποδόσφαιρο χωρίς φόβο. Αυτό ήταν το πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, κανένας δεν ήθελε την μπάλα και τις ευθύνες. Εχει ξαναγίνει αυτό σε πολλά ματς, ήταν πολύ έντονο φέτος. Όταν παίξαμε χωρίς φόβο και ο καθένας ζήταγε την μπάλα και έκανε ό,τι έπρεπε, η εικόνα άλλαξε. Αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού. Παίξαμε καλύτερα και πήραμε τη νίκη".
Για τα πλέι οφ: "Το έχω ξαναπεί, είναι κάτι πολύ κουραστικό και δύσκολο για τους παίκτες τα πλέι οφ, να δίνουν έξι ματς σε λίγο χρόνο. Δεν είναι ώρα να πανηγυρίζουμε, τελείωσαν ευτυχώς όλα καλά για μας, πετύχαμε το στόχο, αλλά δεν το κάναμε όπως θέλαμε, δείχνοντας δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων μας. Αυτό είναι η αλήθεια Πρέπει να οργανωθούμε, να γίνει μάθημα αυτή η χρονιά. Ολοι κάναμε λάθη από τον πιο μεγάλο μέχρι τον τελευταίο που δουλεύει στην ΠΑΕ. Πρέπει να βελτιωθούμε, να γίνουμε ο ΠΑΟΚ που θέλει ο κόσμος του και εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές".
Για την Ευρώπη: "Είναι δύσκολο να μπεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχεις να παίξεις με μεγαθήρια, είναι πολύ δύσκολο όσο μεγάλους παίκτες και αν φέρεις. Οι ομάδες δεν φτιάχνονται έτσι, αλλά χτίζονται με νέα παιδιά και με προσθήκες λίγες και καλές. Να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Ετσι όπως παίζεται το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα παίζεται στα πλέι οφ. Οση δύναμη και ψυχικά αποθέματα έχεις. Εμείς ήμασταν και τυχεροί σήμερα και νικήσαμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα