Τέλος το 5G της WIND στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Techblog.gr

Τέλος το 5G της WIND στην Καλαμάτα αποφάσισε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με την πλειοψηφία να επικαλείται τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του. Στις 12 Ιουλίου η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έγινε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που δοκίμασε τις δυνατότητες του 5G με το πιλοτικό δίκτυο

της Wind να καλύπτει την κεντρική πλατεία της πόλης και σημεία ενδιαφέροντος όπως το Δημαρχείο, το Πνευματικό κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κα.

Το θέμα πιλοτικής εφαρμογής του 5G είχε ήδη προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του. Χθες βράδυ τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις αλλά και εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων πολιτών. “Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου”, ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο Καλαμάτας και επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

Προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Να θυμίσουμε ότι στα “εγκαίνια” του πιλοτικού δικτύου της WIND οι δοκιμές είχαν γίνει με smartphones Huawei Mate 20 X 5G τα οποία περιμέναμε ότι θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα σε περιορισμένα τεμάχια όπως μας είχαν δηλώσει τότε στελέχη της Huawei. Τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα