Αναγκαιότητα η δημιουργία Υπαίθριου Αμφιθεάτρου στη Πόλη Χρυσοχούς, δηλώνει ο Δήμαρχος

09:34 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση στο διευθυντή των πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού απευθύνει ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί και υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2012 για δημιουργία του αμφιθεάτρου στο Δήμο Πόλης να μεταφερθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους για το 2013.

Σε πρόσφατη συνάντησή του στη Λευκωσία με το διευθυντή Παύλο Παρασκευά, ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς υπενθύμισε ότι με βάση το Συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς και του

Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις 11 Οκτωβρίου 2011 και αναφερόταν στην Ανέγερση Υπαίθριου Αμφιθεάτρου στη Πόλη Χρυσοχούς στο Πλαίσιο του Σχεδίου Πολιτιστικής Υποδομής και στην έγκριση χορηγίας ύψους 403,000,00 ευρώ, το οποίο θα παραχωρηθεί με βάση χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης του έργου, έχουν ήδη προκηρυχθεί οι προσφορές για το έργο.
Ο κ. Οδυσσέως σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε πως η δημιουργία Υπαίθριου Αμφιθεάτρου, αποτελεί ένα μεγάλο στόχο του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, που με την υλοποίηση του θα καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρο το διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς.

Επεσήμανε, επίσης, πως η οικονομική στήριξη της πολιτείας είναι απαραίτητη και καθοριστική στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για τη δημιουργία πολιτιστικής υποδομής και προώθηση της ανάπτυξης του πολιτισμού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της ακριτικής περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα