Κάλεσμα ΑΚΕΛ στο λαό σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

12:20 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 4:00μ.μ.έξω από τη Βουλή, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης, που οδηγούν σε δυσβάστακτα βάρη και σε φτωχοποίηση μεγάλη μερίδα του λαού μας.

Ειδικότερα, το ΑΚΕΛ καλεί το λαό να αντισταθεί στις επιβουλές της κυβέρνησης και των κομμάτων που την συναποτελούν για φορολόγηση

της πρώτης κατοικίας, μέτρο το οποίο πλήττει τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού, καθώς και στην προωθούμενη αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα και φυσιογνωμίας του συνεργατισμού, ο οποίος για δεκαετίες έχει προσφέρει τα μέγιστα για την ικανοποίηση βασικών αναγκών των εργαζομένων και του λαού μας.

Και για τα δυο πιο πάνω θέματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις θα καταθέσει τροποποιήσεις για ριζική διαφοροποίηση προνοιών των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, με τις τροποποιήσεις του ΑΚΕΛ, θα επιδιωχθεί η απαλλαγή από οποιαδήποτε φορολογία της πρώτης κατοικίας μέχρι και €40,000 και η επαναφορά των τελών στο επίπεδο που προβλεπόταν στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά το Συνεργατισμό, το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στην κατοχύρωση της αυτονομίας και της φυσιογνωμίας του, καθώς και στη συνέχιση από το Συνεργατικό Κίνημα, της εκλογής από το ίδιο της ηγεσίας και των μελών των τοπικών επιτροπών. Επίσης, μέσα από τη νομοθεσία θα πρέπει απαραίτητα να διασφαλίζεται ότι το κράτος δεν θα μπορεί να πωλήσει τις μετοχές που θα αποκτήσει σε ιδιώτες και ότι αυτές οι μετοχές θα επιστραφούν στο Συνεργατισμό με λογικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα