Λιλλήκας: Να δημοσιοποιηθεί το κείμενο της Συμφωνίας για Βάσεις

14:33 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δώσει το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας για τις Βάσεις στη δημοσιότητα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, διατυπώνοντας παράλληλα το ερώτημα, κατά πόσο η Συμφωνία εξαιρεί την Κύπρο από όσα προβλέπει η Λευκή Βίβλος για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η Συμφωνία αποτελεί το πλαίσιο μετατροπής των Βάσεων, από Στρατιωτικές

σε Αποικία.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Λιλλήκας είπε πως αντί ο Πρόεδρος να ενημερώνει ομάδες ενδιαφερομένων για τη Συμφωνία και να δίνει τη δική του ερμηνεία για τα οφέλη και τις όποιες πολιτικές προεκτάσεις, θα ήταν καλύτερα να τη δημοσιοποιήσει, για να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες το περιεχόμενο της.

«Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε πως αυτή η Συμφωνία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη Λευκή Βίβλο που πριν από ενάμιση χρόνο υπέγραψε ο Βρετανός Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στις διάφορες χώρες, περιλαμβανομένων και αυτών στην Κύπρο», συνέχισε ο κ. Λιλλήκας.

Είπε ότι στη σελίδα 8 της Λευκής Βίβλου γίνεται αναφορά στην προφύλαξη των δικαιωμάτων των Βρετανών πολιτών στις περιοχές αυτές για αυτοδιάθεση και διερωτήθηκε αν η Κύπρος εξαιρείται.

Αν όχι, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, «τότε επιμένουμε πως αυτή η Συμφωνία αποτελεί το πλαίσιο μετατροπής των Βάσεων από στρατιωτικές σε αποικία, μέσα από την άσκηση του ‘δικαιώματος αυτοδιάθεσης’ των Βρετανών που θα εγκατασταθούν σε αυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα