Ο ΠτΔ προήδρευσε σύσκεψης για καθυστερημένες οφειλές προς το Κράτος

17:05 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για τις καθυστερημένες οφειλές προς το κράτος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης
για τις καθυστερημένες οφειλές προς το κράτος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για τις καθυστερημένες οφειλές προς το κράτος, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κίκης Καζαμίας, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Κληρίδης, η Γενική Λογίστρια κα Ρέα Γεωργίου,

η Γενική Ελέγκτρια κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων κ. Γεώργιος Πούφος και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ανέφερε: «Η σύσκεψη είχε θέμα τα καθυστερημένα έσοδα του κράτους. Κατά τη σύσκεψη κατατέθηκαν τα στοιχεία που περιέχονται στη δημοσιονομική Εκθεση της Γενικής Λογίστριας για το έτος 2010 και στην Εκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, τα οποία στοιχεία είναι ασφαλώς ορθά.

Εγινε ανταλλαγή απόψεων για μέτρα και τρόπους είσπραξης των καθυστερημένων εσόδων και ανασκόπηση της όλης κατάστασης έτσι όπως παρουσιάζεται στη βάση των στοιχείων που περιέχονται στις δύο Εκθέσεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας που αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών, τη Γενική Λογίστρια και τον Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων. Η Ομάδα αυτή θα συζητήσει ποια και πόσα από τα καθυστερημένα έσοδα είναι εισπράξιμα και ταυτόχρονα θα συζητήσει και θα κάνει εισηγήσεις για επιπρόσθετα μέτρα και μεθόδους που μπορούν να υιοθετηθούν για ενίσχυση της προσπάθειας του κράτους για είσπραξη καθυστερημένων οφειλών προς το κράτος».

Σε ερώτηση γιατί στη σύσκεψη παρευρισκόταν και ο Υπουργός Γεωργίας, ο κ. Στεφάνου διευκρίνισε ότι «ένα μέρος από τα καθυστερημένα έσοδα αφορά στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, ποσό περίπου 126 εκ. ευρώ για το 2010. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κλήθηκε και ο Υπουργός Γεωργίας, διότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων υπάγεται στο Υπουργείο του».

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα εισπραχθούν οι καθυστερημένες οφειλές, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Ομάδα που έχει συσταθεί θα συζητήσει ποιες καθυστερημένες οφειλές μπορούν να εισπραχθούν και ποιες όχι «και αυτό θα γίνει με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο». Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία για τα καθυστερημένα ποσά είναι τα ίδια και στην Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας και στην Έκθεση της Γενικής Λογίστριας.

Σε σχέση με τα στοιχεία αυτά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι εν λόγω Εκθέσεις αναφέρουν ότι «τα καθυστερημένα έσοδα του κράτους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 ανήλθαν σε 1 δις 548 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 1 δις 519 εκ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2009. Τα διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες με τα περισσότερα καθυστερημένα έσοδα, όπως

Keywords
Τυχαία Θέματα