Οι δεσμοί Ρωσίας – Ελλάδας τονίστηκαν από Παπούλια-Πατριάρχη Μόσχας

15:43 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αδερφικοί δεσμοί που συνδέουν το ρωσικό και τον ελληνικό λαό, τονίστηκαν στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κύριλλο ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ο κ. Κύριλλος, κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα,

αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία των δύο λαών, λέγοντας ότι θεμέλιο αυτών των στοιχείων «αποτελεί η Ορθοδοξία», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με τρόπο αδερφικό, ειρηνικό και με αλληλεγγύη».

Ο Πρόεδρος Παπούλιας μίλησε για το ιστορικό βάθος των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, κάνοντας αναφορά στη βοήθεια της Μόσχας στον «αγώνα της απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό», καθώς και ενάντια στους κοινούς αγώνες ενάντια στο ναζισμό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι εγκάρδιες σε όλα τα επίπεδα» είπε ο Πρόεδρος Παπούλιας και πρόσθεσε ότι «φέτος περιμένουμε πολλούς πολίτες από τη δικιά σας πατρίδα να επισκεφθούν τη δικιά μας πατρίδα». Ο Πρόεδρος Παπούλιας χαρακτήρισε «ενδιαφέρον ότι υπάρχει μια ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και επίσης είναι ένας σημαντικός τομέας η ανάπτυξη των σχέσεών μας. Νομίζω ότι οι εκκλησίες μας πρέπει να συμβαδίσουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Η Ορθοδοξία εκπέμπει ένα μήνυμα ειρήνης και αρμονίας, ένα εξαιρετικά ανθρώπινο μήνυμα».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στους Ρώσους πρόσφυγες, που ήρθαν στην Ελλάδα, από τις αρχές του 20ού αιώνα και συνέχισαν για πολλά χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και μία πολυπληθής ομάδα Ποντίων Ελλήνων, που διαβιούσαν στη Ρωσία και έχουν μετακομίσει στην Ελλάδα, για να σημειώσει ότι «υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που συνδέονται τόσο με τον ελληνικό, όσο και με το ρωσικό πολιτισμό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μία πολύ ισχυρά γέφυρα που συνδέει τους απλούς ανθρώπους πνευματικά και πολιτισμικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα