Πρώτα σημάδια βελτίωσης της όρασης του, παρουσιάζει ο μικρός Ιορδάνης

09:45 3/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καλά νέα για την οικογένεια Ιορδάνοβα και τον μικρό Ιορδάνης 2 χρόνων και 4 μηνών που αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης.

Η κατάσταση της υγείας του μικρού Ιορδάνη από την Βουλγαρία που διαμένει με την οικογένεια του στην Πάφο, παρουσιάζει βελτίωση μετά την επιστροφή της οικογένειας Ιορδάνοβα από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όπου είχε μεταβεί για να υποβληθεί ο μικρός σε θεραπεία.

Η Νέλη Ιορδάνοβα , ανέφερε πως πέρασαν μόλις 3 μήνες από την πρώτη θεραπεία με stem cells, όπου υποβλήθηκε ο μικρός άγγελος-

όπως αποκαλεί τον εγγονό της Ιορδάνη- στην Ταϊλάνδη και ήδη έχουν σημειωθεί τα πρώτα σημάδια βελτίωσης

Ο μικρός Ιορδάνης επισκέφτηκε μάλιστα αρχές της εβδομάδας ειδικό οφθαλμίατρο στην Λεμεσό, όπου και επιβεβαίωσε για τα θετικά αποτελέσματα του δεξιού ματιού του.

Ο Ιορδάνης, σύμφωνα με την γιαγιά του, δεν βλέπει κανονικά ακόμα αλλά ήδη το δεξί ματάκι του αντιδρά στο δυνατό φως . Η γιαγιά του πρόσθεσε επίσης « αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να ξεκινήσει να βλέπει! Τα βλαστοκύτταρα πρέπει να αρχίσουν να μεγαλώνουν μέχρι τον ένα χρόνο, μετά από την θεραπεία. Τα βλαστοκύτταρα πρέπει να μεγαλώνουν για να μεγαλώνει και το οπτικό νεύρο. Τώρα κάθε 3 μήνες πρέπει να τον ελέγχει οφθαλμολόγος εδώ στην Κύπρο. Από την πρώτη φάση δεν θα έχει πολύ μεγάλα αποτελέσματα, γι` αυτό πρέπει να ξαναπάει για ακόμα 2 θεραπείες βλαστοκυττάρων στην Ταϊλάνδη».

Ο μικρός Ιορδάνης όπως ανέφεραν οι οικείοι του είχε στραβισμό στα ματάκια του αλλά ο γιατρός που τον παρακολουθεί ανέφερε στην οικογένεια του πως μετά την θεραπεία έχει διορθωθεί.

Η οικογένεια Ιορδάνοβα αισθάνεται μεγάλη χαρά γιατί ο μικρός Ιορδάνης, ξεκίνησε επίσης να μιλάει, να λέει πιο πολλές λεξούλες και να περπατάει πιο πολύ!

Η οικογένεια του μικρού Ιορδάνη, ευχαριστεί επίσης όλο τον κόσμο της Κύπρου, που ήταν στο πλευρό της, και τη βοήθησαν έτσι ώστε να μπορέσει να μεταβεί ο μικρός στη Ταϊλάνδη για εξειδικευμένη θεραπεία.

Επίσης, ευχαριστεί όλο το προσωπικό της κλινικής στην Ταϊλάνδη για την άψογη φροντίδα και αγάπη που έδειξαν στον μικρό Ιορδάνη.

Η οικογένεια Ιορδάνοβα είχε αποστείλει το ιστορικό του Ιορδάνη στο Ισραήλ και από εκεί τους παρέπεμψαν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Ταϊλάνδης.

Η κάθε επίσκεψη του μικρού στην ειδική κλινική της Ταϊλάνδης ( Hospital Thailand Bangkok), σύμφωνα με την γιαγιά του 2χρονου αγοριού Νέλη Ιορδάνοβα αντιστοιχεί σε 30 χιλιάδες ευρώ, χρηματικό ποσό.

Ήδη η πρώτη θεραπεία έχει γίνει και θα ακολουθήσουν ακόμη δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα