Σε καλύτερη ανάπτυξη για τη γαλλική οικονομία ελπίζει ο Μοσκοβισί

09:13 21/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβινσί δήλωσε την Τρίτη ότι η γαλλική Κυβέρνηση θα διατηρήσει τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη 0,1% το 2013, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η οικονομία θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Η Κυβέρνηση είχε βρεθεί υπό πίεση για να υποβαθμίσει τις προβλέψεις της σύμφωνα με αυτές των περισσότερων διεθνών οργανισμών, που αναμένουν ότι η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί το τρέχον έτος.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η Γαλλία

εξήλθε από μια περιορισμένη ύφεση, σημειώνοντας καλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη της τάξης του 0,5% για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σε τριμηνιαία βάση, που ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE, η οποία είχε προβλέψει προηγουμένως ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,1% αυτό το έτος, στη συνέχεια αναθεώρησε την πρόβλεψή της, λέγοντας ότι αναμένει πλέον ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,1% για το 2013.

Μιλώντας στο France Inter ραδιόφωνο, ο κ. Μοσκοβινσί είπε ότι αν και οι νέες προβλέψεις της κυβέρνησης, που θα δημοσιοποιηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, συνεχίζουν να βασίζονται στην εκτίμηση για ανάπτυξη 0,1%, “θα μπορούσαν να είναι καλύτερες”.

“Ναι, είναι αλήθεια ότι η Γαλλία είναι στο δρόμο για μια βιώσιμη ανάκαμψη», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «το 2014 θα πρέπει να είναι το πρώτο έτος της πραγματικής ανάπτυξης σε διάστημα τριών ετών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα